Διέρρευσε το νέο Volvo XC40

Μια μικρογραφία των μεγάλων αδερφών, XC60 και XC90

  • -
  • -

Η επίσημη αποκάλυψη του μικρότερου SUV της σουηδικής φίρμας θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη μέρα θα διαβάσετε αναλυτικά από το GOCAR τα πάντα για το νέο XC40, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεσή μας κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν το αισθητικό μέρος του νέου μοντέλου.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, το Volvo XC40 βασίζεται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture). Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο 40.1. Συγκεκριμένα, η βασική διαφορά είναι οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέφτες, ενώ στο πίσω τμήμα δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο το κουμπί ανοίγματος της πίσω πόρτας.

Το εσωτερικό δεν διαφέρει από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, XC60 και XC90, αφού υιοθετεί την μεγάλη κάθετη οθόνη αφής τύπου iPad, που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος της είναι το XC40 να ικανοποιεί τους ενδιαφερόμενους που ψάχνουν μια άνετη και ευρύχωρη καμπίνα, αλλά παράλληλα να μην χάνει σε ευελιξία. Στην προσπάθειά τους οι σχεδιαστές να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους αποθήκευσης, μετακίνησαν τα ηχεία από τις πόρτες σε κάποιο άλλο σημείο. Πλέον, οι πλαϊνές θέσεις χωρούν laptop, tablet ή δύο μπουκάλια νερού.

Κάτω από καπό αναμένεται να δούμε τους νέας γενιάς βενζίνης και diesel Drive-E κινητήρες, ξεκινώντας από το 3κύλινδρο 1.5 turbo μοτέρ. Επίσης, θα διατίθεται και με υβριδικό σύνολο, που θα αποτελείται από τον ίδιο 1.5 turbo κινητήρα, καθώς και από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...