Τo... Audi R8 του μέλλοντος δεν θα έχει τιμόνι (vid)

Επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία, σε ένα sport μοντέλο που δεν χρειάζεται οδηγό

  • -
  • -

Το όραμά της για το τελικό στάδιο αυτόνομης οδήγησης (επίπεδο 5) μας έδειξε η Audi στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το Aicon είναι ένα εντυπωσιακό τετράθυρο sedan, με αναλογίες που δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα supercar. Οι μεγάλες του διαστάσεις (μήκος 5,44 μέτρα και πλάτος 2,1 μέτρα) σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 3,47 μέτρων έχουν ως στόχο να προσφέρουν μία άνετη καμπίνα για επιβάτες. Χωρίς οδηγό.

Και αυτό διότι το Audi Aicon είναι πλήρως αυτόνομο, δε διαθέτει δηλαδή τιμόνι ή πεντάλ. Θα μπορεί να φιλοξενήσει 2+2 επιβάτες, με τους δύο εμπρός να κάθονται αναπευτικά σε δύο lounge πολυθρόνες. Γενναιόδωροι είναι και οι δύο χώροι αποσκευών, με συνδυαστικό όγκο στα 660 lt. Οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη διαδρομή, να συνομιλούν ή να παρακολουθούν κάποια ταινία στις οθόνες.

Καθαρά ηλεκτρικό, το Aicon εφοδιάζεται με τέσσερα μοτέρ, τα οποία αποδίδουν μαζί 353 ίππους και 550 Nm ροπής. Καθώς έχει τοποθετηθεί ένα μοτέρ σε κάθε τροχό, το πρωτότυπο της Audi είναι τετρακίνητο, με το σύστημα quattro του μέλλοντος να αποφασίζει πόση ροπή θα φθάνει σε κάθε τροχό. Η χρήση ελαφριών υλικών και η αεροδυναμική σχεδίαση θα επιτρέπει στο Aicon να διανύσει 700-800 km με μία φόρτιση των μπαταριών του.

Το Aicon θα μπορεί να κινείται και χωρίς ανθρώπινη παρουσία στο εσωτερικό. Θα πηγαίνει π.χ. μόνο του στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης ή στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...