Το νέο Renault Symbioz θα είναι μέρος του σπιτιού

Το αύριο της αυτοκίνησης μέσα από το πρωτότυπο της Renault

  • -
  • -

Το νέο Renault Symbioz concept είναι ένα 4θυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που μπορεί να κινείται αυτόνομα και σε λίγα χρόνια θα παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Το Symbioz που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης φέρει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4 και δείχνει πώς θα είναι τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν το 2030.

Oι Γάλλοι εμπνεύστηκαν από την ελληνική λέξη «συμβίωση». Το τελικό γράμμα «Ζ» παραπέμπει στην τεχνολογία Z.E. μηδενικών ρύπων της Renault και το πρωτότυπο θα είναι ακόμα ένα… δωμάτιο του σπιτιού σας. Το εσωτερικό του μπορεί να διαμορφωθεί σε καθιστικό και η παρέα σας μπορεί να απολαύσει ένα ζεστό καφέ στο κεντρικό τραπεζάκι, καθώς το Symbioz σε… ταξιδεύει.

Το 4,7 μέτρα concept χαρακτηρίζεται ως ένα οικογενειακό μοντέλο, αλλά σύμφωνα με τη Renault, οι χώροι ξεφεύγουν από τα δεδομένα ενός αυτοκινήτου 3ών όγκων. Ωστόσο, η εξωτερική εμφάνιση παραμένει απλή με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία και φυσικά πολλά χαρακτηριστικά της γαλλικής φίρμας. Η οροφή είναι από γυαλί, ενώ έχει γίνει εκτενέστατη χρήση ανθρακονήματος. Οι πόρτες είναι μοναδικές, αφού δεν υπάρχουν μεσαίες κολώνες και ανοίγουν προς τα επάνω. Μπροστά από τον «οδηγό» υπάρχει μια τεράστια οθόνη OLED 80 cm με τζάμι Gorilla Glass. Όταν το αυτοκίνητο είναι σε αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι και τα πεντάλς απομακρύνονται κατά 15 cm, ώστε να εκμεταλλευτεί ο εσωτερικός χώρος στο έπακρο.

Για την κίνησή του αναλαμβάνουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 680 ίππων. Η ροπή των 660 Nm μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, όπου δηλαδή βρίσκονται και τα ηλεκτρομοτέρ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 sec, ενώ η αυτονομία που μπορεί να καλύψει είναι σχεδόν 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Τι το διαφορετικό όμως έχει το πρωτότυπο μοντέλο και γιατί ονομάζεται Symbioz; Το concept συνδέεται ασύρματα με το σπίτι σας και θα αποτελεί ένα ακόμα δωμάτιο. Σε περίπτωση που οι μπαταρίες δεν έχουν τελειώσει, μπορεί να προσφέρει την ενέργεια που έχει απομείνει στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τέλος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προετοιμάζει το εσωτερικό του μοντέλου κατάλληλα, για να υποδεχτεί τον χρήστη-χειριστή. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...