Αυτό είναι το νέο Dacia Duster

Το SUV της Dacia στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

To νέο Dacia Duster είναι έτοιμο να αναλάβει τα ηνία από τον προκάτοχό του. Το νέο SUV βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2018.

Εξωτερικά δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από την προηγούμενη γενιά, ωστόσο ξεχωρίζει από το πιο μυώδες εμπρός και πίσω μέρος, με αποτέλεσμα να φαίνεται το αυτοκίνητο είναι αρκετά πιο φαρδύ. Τα εμπρός φώτα έχουν αλλάξει σχεδιαστικά με τη μάσκα να είναι πιο επιθετική. Αλλαγές έχουμε και στα πλαϊνά μαρπιέ, καθώς και στις ράγες της οροφής.

Το εσωτερικό έχει πλέον ανασχεδιαστεί, δίνοντας μια πιο μοντέρνα νότα, κάτι που αποτελούσε τόσο καιρό το μελανό σημείο του SUV. Στο ταμπλό συναντάμε την οθόνη MediaNav, η οποία μετακινήθηκε λίγο πιο ψηλά από πριν. Επίσης, τα καθίσματα είναι καινούργια, τα οποία όχι μόνο έχουν αναβαθμιστεί σχεδιαστικά, αλλά και ποιοτικά. Ακόμα, η Dacia πρόσθεσε σχεδόν 30 λίτρα σε αποθηκευτικούς χώρους μέσα στην καμπίνα για μικροαντικείμενα και όχι μόνο.

Τεχνολογικά, προστέθηκε η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα προειδοποίησης οχήματος στη νεκρή γωνία, αερόσακοι τύπου κουρτίνας, αυτόματος κλιματισμός, αυτόματα φώτα και «έξυπνο» κλειδί.

Η Dacia υπόσχεται βελτιωμένη συμπεριφορά του συστήματος τετρακίνησης σε off-road διαδρομή, ενώ μηχανολογικά υπάρχουν οι επιλογές ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες. Αναλυτικότερα, υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.6 SCe 115 (2κίνητο και 4κίνητο) και ο 1.2 TCe 125 (2κίνητο και 4κίνητο). Όλες τις παραπάνω περιπτώσεις συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Από την πλευρά των diesel, ο 1.5 dCi 90 δεν συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης, αντίθετα ο 1.5 dCi 110 προσφέρεται ως δικίνητο και ως τετρακίνητο. Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC. Τέλος, η γκάμα ολοκληρώνεται με μια έκδοση LPG (υγραέριο), το οποίο εφαρμόζει πάνω στον SCe 115 κινητήρα.

Το νέο Dacia Duster θα ξεκινήσει να πωλείται στα μέσα του 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...