Έρχεται το Skoda Kodiaq RS με 240 PS

Στην αγορά αναμένεται μέσα στο 2018

  • -
  • -

Μετά από αρκετές αμφιβολίες, οι ιθύνοντες της Skoda αποφάσισαν να κατασκευάσουν την ισχυρότερη έκδοση του νέου Kodiaq. Σύμφωνα με το Autocar, το Skoda Kodiaq RS θα φτάσει στην αγορά μέσα στο 2018 και σίγουρα θα διαφοροποιείται τόσο αισθητικά όσο και μηχανολογικά από τις απλές του εκδόσεις.

Εκτός από το πιο σπορτίφ bodykit, το δυνατό SUV θα φέρει πιο σπορ ανάρτηση και βελτιωμένο σύστημα πέδησης. Το τελευταίο κρίνεται αναγκαίο, μιας και η ιπποδύναμή του αναμένεται να αγγίζει τα 240 άλογα και η ροπή του τα 500 Nm. Η εν λόγω ισχύς θα προέρχεται από τον 4κύλινδρο 2λιτρο διπλοτούρμπινο diesel κινητήρα του Volkswagen Tiguan και θα επιτρέπει στο μεγάλο τσέχικο μοντέλο να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 6,5 sec.

Μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό του, εκτός βέβαια από το λογότυπο RS που θα περιφέρεται μέσα στην καμπίνα, ώστε να θυμίζει τους επιβάτες ότι βρίσκονται στην πιο γρήγορη έκδοση της γκάμας. Τέλος, θα πατάει επάνω σε μεγαλύτερους τροχούς, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει και από τα υπόλοιπα RS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...