Ένα έξυπνο… smart χωρίς τιμόνι (+vid)

Το smart Vision EQ concept δείχνει το μέλλον των αστικών μετακινήσεων όπως το οραματίζεται η Daimler

  • -
  • -

Ένας πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό όχημα μικρών διαστάσεων παρουσιάζει η smart. Το smart Vision EQ concept θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και αντικατοπτρίζει το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις, με την Daimler να προγραμματίζει την έκδοση παραγωγής για το 2022.

«Το smart Vision EQ fortwo είναι το όραμά μας για τις αστικές μετακινήσεις. Είναι το πιο ριζοσπαστικό όχημα που θα μπορεί να μοιράζεται ο κόσμος στις πόλεις. Πλήρως αυτόνομα, με αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας, φιλικό προς τον χρήστη και φυσικά ηλεκτρικό» δήλωσε η Annette Winkler CEO της smart.

Το smart Vision EQ fortwo δημιουργήθηκε με γνώμονα το car sharing. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχουν χειριστήρια, με τις λειτουργίες του αυτοκίνητου να ελέγχονται από το κινητό του χρήστη ή μέσω φωνητικών εντολών. Στη θέση του κλασικού ταμπλό συναντάμε μια μεγάλη οθόνη 24 ιντσών, ενώ στις άκρες είναι τοποθετημένες δύο μικρότερες τεσσάρων ιντσών.

Στο εξωτερικό του στρογγυλεμένου smart υπάρχει ένα μαύρο πάνελ που παρέχει πληροφορίες στους πεζούς. Τη θέση των κλασικών φωτιστικών σωμάτων έχουν πάρει οθόνες LED, ενώ για την κίνηση του αυτόνομου smart φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με μπαταρίες 30 kWh. Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται πάει… μόνο του στο σταθμό ανεφοδιασμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...