Αυτό είναι το καλύτερο Leon

Η SEAT καμαρώνει για το νέο της Leon, αφού σύμφωνα με τις πωλήσεις σπάει κάθε ρεκόρ

  • -
  • -

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια εμπορικής πορείας που έχει η νέα γενιά του SEAT Leon έχει καταφέρει να πουλήσει 682.567 μονάδες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της προηγούμενης γενιάς που είχε φτάσει στα 675.915 αυτοκίνητα. Το νέο, τρίτης γενιάς Leon είναι το πλέον καλοπουλημένο στην ιστορία της SEAT με την ισπανική φίρμα να μετρά στο σύνολο του μοντέλου 1.893.279 μονάδες από το 1999 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

«Το Leon τρίτης γενιάς σηματοδότησε τη στροφή της SEAT και είναι ένα από τα κλειδιά επιτυχίας της εταιρείας. Είναι το best seller μας και μας έδωσε νέα ώθηση και στα εταιρικά αυτοκίνητα χάρη στην πετυχημένη έκδοση estate, την οποία προσθέσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου» τόνισε ο Wayne Griffiths, αντιπρόεδρος πωλήσεων.

Οι πιο δυνατές αγορές του νέου SEAT Leon είναι η Γερμανία, η Ισπανία και η Μ. Βρετανία. Το SEAT Leon ST κατέχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό των πωλήσεων που φτάνει τα 30,7%. Επιπλέον, με τη νέα, τρίτη γενιά του Leon εκτοξεύτηκαν και οι πωλήσεων των εταιρικών αυτοκινήτων κατά 90%.

Το SEAT Leon, μαζί με το νέο Ibiza, το Ateca και το επερχόμενο Arona, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ισπανικής φίρμας, με τις πωλήσεις αυτής της χρονιάς να έχουν ήδη σημειώσει άνοδο της τάξης του 13%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...