Πόσο κάνει το συλλεκτικό Abarth 695 Rivale στην Ελλάδα;

H premium μικρή βολίδα τώρα διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά

  • -
  • -

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Abarth ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των ειδικών εκδόσεων Abarth 695 Rivale και Abarth 695 Rivale 175th Anniversary. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στη μάρκα με σήμα τον σκορπιό και την παγκοσμίως γνωστή μάρκα πολυτελών σκαφών αναψυχής Riva. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι οι τιμές ξεκινούν από 32.000 ευρώ.

Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει ως προς την εξωτερική εμφάνιση είναι η διχρωμία Μπλέ / Γκρι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Riva και ένα περιμετρικό liner Aquamarina που θυμίζει την "ίσαλο γραμμή" στα σκάφη. Στην περίπτωση Cabrio, η μαλακή κουκούλα είναι σε χρώμα Μπλε Riva. Άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες αφορούν στα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών Satin Chrome, τα σπορ χρωμιωμένα διακοσμητικά ένθετα σε πορτμπαγκάζ και πίσω προφυλακτήρα και τα λογότυπα 695 Rivale στα πλευρικά και πορτμπαγκάζ. Τον αγωνιστικό χαρακτήρα του μοντέλου ενισχύουν οι γκρι γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 17’’ Supersport με γκρι κεφαλή, οι μαύρες δαγκάνες φρένων Brembo και η αγωνιστική εξάτμιση Akrapovic με δύο απολήξεις από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό του 695 Rivale το ξύλο συνδυάζεται με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις για ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια, όπως στα σκάφη Riva. Στην καμπίνα του 695 Rivale ξεχωρίζει το δερμάτινο σαλόνι χρώματος μπλε Riva με μπλε πάνελ θυρών, το ταμπλό από ανθρακονήματα με λογότυπο Riva, το σπορ δερμάτινο τιμόνι και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και ο πίνακας ενδείξεων και οργάνων με TFT 7’’ και γραφικά Rivale. Άλλα ιδιαίτερα στοιχεία είναι το κάλυμμα πίνακα ενδείξεων και οργάνων σε μαύρο χρώμα, τα μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα και το πινακιδάκι αριθμημένης παραγωγής. Πέραν των παραπάνω, διατίθενται επιπρόσθετες λεπτομέρειες στη βάση του πορτμπαγκάζ και στα μαρσπιέ θυρών τα οποία σχετίζονται με τη Riva και δίνουν μια επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας.

Για αυτούς που επιθυμούν να ζήσουν μια ακόμα πιο πολυτελή εμπειρία ανάλογη των σκαφών αναψυχής της Riva, διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό το πακέτο εσωτερικού από μαόνι. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει κάλυμμα πίνακα ενδείξεων και οργάνων από μπλε δέρμα, δερμάτινο τιμόνι με μπλε λεπτομέρειες, Satin Chrome βάση και κομμάτι από ξύλο μαόνι στο επάνω μέρος του (viewfinder), ταμπλό από ξύλο μαόνι, πόμολο λεβιέ ταχυτήτων από ξύλο μαόνι (διαθέσιμο μόνο σε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων), ενώ περιλαμβάνονται επιπρόσθετα μαρσπιέ θυρών από μαόνι.
Η ειδική έκδοση 695 Rivale θα είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα της έκδοσης Competizione των 1,4 λίτρων και απόδοση 180 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διακρίνεται από εξαιρετική αναλογία βάρους ισχύος, μια από τις καλύτερες στην κατηγορία της (5,8 Kg/hp).

Στον βασικό εξοπλισμό του Abarth 695 Rivale, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος, ανήκουν εκτός των παραπάνω: εμπρός φώτα DRL με LED, τουρμπίνα Garrett 1446, επτά (7) αερόσακοι, πινακιδάκι αριθμημένης παραγωγής, επιλογέας οδήγησης Sport, ηχοσύστημα UConnect με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, USB, Aux, Audio Streaming, Bluetooth, Live Services, εμπρός / πίσω αμορτισέρ Koni με μεταβλητή συχνότητα απόσβεσης (FSD).

Για να τιμήσει τη συνεργασία της με τη Riva, και με αφορμή την 175η επέτειο της ιταλικής εταιρείας σκαφών, η Abarth δημιούργησε μια ακόμα ειδική έκδοση, εκτός της έκδοσης 695 Rivale, την 695 Rivale 175th anniversary, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε 350 τυχερούς. Η έκδοση αυτή θα παραχθεί σε 175 μονάδες hatchback και 175 μονάδες cabrio, ενώ διαθέτει έναν υπερπολυτελή βασικό εξοπλισμό, ο οποίος βασίζεται στην έκδοση 695 Rivale και περιλαμβάνει επιπλέον: μπλε δερμάτινο σαλόνι με μαύρες πλευρικές λεπτομέρειες και προσκέφαλα (στα εμπρός καθίσματα), ζάντες αλουμινίου 17’’ Formula Magnesium, λογότυπο 175th anniversary στο ταμπλό και την κολώνα B, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή (για Hatchback), σύστημα U-Connect 7’’ Navi.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων Abarth 695 Rivale στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:

Περιγραφή Προτεινόμενη τιμή (€)
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 32.000 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175th anniversary 35.450 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale Cabrio 34.000 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175th anniversary Cabrio 37.450 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...