MINI JCW Workout 2017: Στρίψαμε και φρενάραμε!

Δοκιμάσαμε τα ισχυρότερα ΜΙΝΙ σε ειδικά διαμορφωμένες “πίστες”

  • -
  • -

Μόνο για 3 ημέρες κατέφτασαν στη χώρα μας από την Αυστρία 16 ολοκαίνουργια ΜΙΝΙ που φέρουν το λογότυπο John Cooper Works. Τα ισχυρά ΜΙΝΙ Cooper είναι μοιρασμένα στα 4 διαφορετικά αμαξώματα (3d, cabrio, Countryman και Clubman) και μοιράζονται τον ίδιο 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας TwinPower Turbo απόδοσης 231 ίππων και 320 Nm ροπής μόλις από τις 1.250 rpm. Αυτά τα… σχεδόν 3.700 PS κατευθύνθηκαν στα νότια προάστια και βρήκαν "πρόσφορο έδαφος" στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού για να επιδείξουν τόσο την ομορφάδα τους όσο και τις δυνατότητές τους. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών του εξωτερικού, αλλά και εγχώριων, γνωρίσαμε τα όρια των μοντέλων JCW, πριν μας αφήσουν και ταξιδέψουν στις άλλες 6 χώρες (Λουμπλιάνα, Βουδαπέστη, Πράγα, Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βιέννη).

Το MINI JCW Workout διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη γερμανική φίρμα με το φετινό να διαρκεί από τις 16 έως 18 Ιουνίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, το μενού περιλαμβάνει δυνατά φρεναρίσματα σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, σλάλομ, στροφές και J turns. Μετά από όλα τα τεστ, βγαίνοντας από το εσωτερικό του JCW και αφήνοντας τα αγωνιστικά καθίσματα που τα συναντάς μόνο στις εν λόγω εκδόσεις δίνεις συγχαρητήρια... στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης Servotronic, καθώς και στα φρένα Brembo με τις 4πίστονες δαγκάνες. Μάλιστα, δεν μένεις ασυγκίνητος από το ισχυρό μοτέρ, το οποίο συνδυάζεται στην στάνταρ έκδοση με χειροκίνητο 6 σχέσεων. Ωστόσο, τα αυστριακά JCW φοράνε το σπορ κιβώτιο Steptronic με paddles πίσω από το τιμόνι. Όταν ο εκπαιδευτής έδινε το “πράσινο φως” και προχωρούσαμε στο βύθισμα του γκαζιού, ο συναρπαστικός ήχος που έβγαινε από τις απολήξεις της εξάτμισης οφείλεται στην ειδική σχεδίαση των εμβόλων, του υπερσυμπιεστή και του συστήματος εξαγωγής. Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μην μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκρηκτικές επιδόσεις δεν είναι σε βάρος της κατανάλωσης. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, ο μικτός κύκλος φτάνει τα 6,7 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων είναι 155 g/km CO2. Από την άλλη, με το αυτόματο κιβώτιο οι τιμές είναι μειωμένες κατά 1 lt  και 22 g/km αντίστοιχα. Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των ηλεκτρονικών βοηθημάτων σε καταστάσεις σαν και αυτές με τον EDLC (Electronic Differential Lock Control) να λειτουργεί σαν μπλοκέ διαφορικό και να επεμβαίνει γλυκά στο σύστημα πέδησης όταν χρειαστεί.

Διάβασε ΕΔΩ τη ΔΟΚΙΜΗ MINI John Cooper Works

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις αισθητικά το ΜΙΝΙ John Cooper Works; Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσεις τα λογότυπα στο εμπρός μέρος με την κόκκινη λεπτομέρεια γύρω από την ξεχωριστή γρίλια. Στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα δεν υπάρχουν προβολής ομίχλης και αυτό γιατί είναι σημαντικότερο να βρίσκονται αεραγωγοί για να ψύχουν τον ισχυρό κινητήρα. Εκτός από τις αυτοκόλλητες λωρίδες επάνω στο καπό, υπάρχει και ένα μικρό “εξόγκωμα. Τα εμπρός και πίσω φώτα εξοπλίζονται με τεχνολογία LED (Countryman και Clubman). Στο προφίλ του μοντέλου συναντάμε πάλι το λογότυπο JCW. Οι αυτοκόλλητες λωρίδες, τα καπάκια εξωτερικών καθρεφτών και η οροφή είναι κόκκινου χρώματος, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε αεροτομή οροφής.



Μετά το πέρας της εκδήλωσης λάβαμε ένα πιστοποιητικό που υπογράφει την παρακολούθησή μας στα "σεμινάρια" οδήγησης με τα ισχυρότερα ΜΙΝΙ της αγοράς.

Παρακάτω βρείτε τις τιμές απόκτησης των νέων ΜΙΝΙ JCW:

MINI Cooper S JCW - 32.802 ευρώ
MINI Clubman Cooper S JCW ALL4  - 44.632 ευρώ
MINI Cabrio Cooper S JCW - 38.111 ευρώ
MINI Countryman Cooper S JCW ALL4 - 47.900 ευρώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...