Η BMW ετοίμασε Σειρά 6 Gran Turismo (vid)

Η μάρκα από το Μόναχο λανσάρει το νέο μεγάλο πεντάθυρο μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει προαιρετικά και τετρακίνηση

  • -
  • -

Τη νέα προσθήκη στη γκάμα της παρουσίασε διαδικτυακά η BMW. Το νέο Gran Turismo είναι ουσιαστικά η hatch παραλλαγή της 5άρας, τοποθετείται όμως πλέον στη Σειρά 6. Η 6 Series Gran Turismo συνδυάζει την άνεση ενός πολυτελούς sedan με το πιο σπορτίφ προφίλ ενός coupe. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, με την έναρξη των πωλήσεων να ακολουθεί το Νοέμβριο.

Η εκτενής χρήση αλουμινίου και άλλων ελαφρών υλικών έχει μειώσει κατά περίπου 150 κιλά το βάρος της 6άρας GT σε σχέση με τον προκάτοχό της. Το μήκος της νέας BMW φθάνει τα 5,09 m (+9 cm), το πλάτος παρέμεινε στο 1,92 m, ενώ το ύψος μειώθηκε ελαφρά κατά 2 cm (στο 1,54 m). Το μεγάλο μεταξόνιο που ξεπερνά τα 3 m εγγυάται μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ των 610 lt χωρά τις αποσκευές τους.

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τα στάνταρ φώτα LED και τη μεγάλη γρίλια. Η αερανάρτηση στον πίσω άξονα είναι στο βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ρυθμιζόμενη ανάρτηση (περιλαμβάνει αερανάρτηση και μπροστά καθώς και το σύστημα ελέγχου των αμορτισέρ, Dynamic Damper Control).

Κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις κινητήρων, όλες με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Ο 2λιτρος βενζίνης με τους 258 ίππους εφοδιάζει την 630i Gran Turismo, στην οποία χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3 sec. Ο 6κύλινδρος των 3 lt. με τους 340 ίππους βρίσκεται κάτω από το καπό της 640i GT (0-100 km/h σε 5,4 sec), ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση xDrive. Στην πλευρά του πετρελαίου, διαθέσιμη επιλογή είναι η 630d με τον 3.0 των 265 ίππων (0-100 km/h σε 6,1 sec), η οποία επίσης κυκλοφορεί και σε τετρακίνητη έκδοση.

Και βέβαια, η BMW 6 Series Gran Turismo φέρει όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της ασφάλειας, της συνδεσιμότητας και της άνεσης, με οθόνη 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, μεγαλύτερο head-up display, έλεγχο μέσω νευμάτων, αυτόνομη πέδηση και οδήγηση, BMW Connected κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...