Νεανικό SUV από την Kia. Έρχεται μέσα στο 2017

Το Stonic αποτελεί τον εκπρόσωπο της κορεάτικης μάρκας στα μικρά οχήματα ελεύθερου χρόνου

  • -
  • -

Να γοητεύσει το νεανικό κοινό θέλει η Kia και το νέο της μικρό SUV είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να το πετύχει. Το Stonic θα αρχίσει να πωλείται εντός του 2017 και θα δίνει στον κάτοχό του απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο της εξωτερικής εμφάνισης όσο και της καμπίνας.

Όπως μαρτυρούν τα πρώτα επίσημα σκίτσα της Kia, το Stonic αντλεί σχεδιαστικές επιρροές από τα μεγαλύτερα SUV της κορεάτικης μάρκας. Δείχνει αρκετά άγριο και μυώδες, όμως θα πρέπει να περιμένουμε τις φωτογραφίες για να κρίνουμε με ασφάλεια.



Το όνομά του προέρχεται από ένωση των λέξεων «Speedy» και «Tonic», που αναφέρονται στην πρώτη και την τελευταία νότα. Νεανική εικόνα και στο εσωτερικό, με πορτοκαλί λεπτομέρειες στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής επιτρέπει τη διασύνδεση με smartphone.  

Το Stonic μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το «αδελφάκι» του, το

Hyundai Kona

, ενώ η γκάμα των κινητήρων του αναμένεται να περιλαμβάνει turbo βενζίνης 1.000 και 1.400 cc, ίσως και τον 1.6 diesel. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...