Παγκόσμια Πρεμιέρα για το Volkswagen up! GTi (+vid)

Αφιερωμένο στο πρώτο και αυθεντικό GTi είναι το νέο μικρό up!

  • -
  • -

Με το DNA του πρώτου Golf GTi που απέδιδε 110 ίππους, το νέο πρωτότυπο up! GTi θα έχει 115 ίππους και ανάλογη φιλοσοφία. Η Παγκόσμια Πρεμιέρα του up! GTi concept θα γίνει στη συνάντηση του Worthersee που θα γίνει από τις 24 έως τις 27 Μαΐου. Η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο.

Το πρωτότυπο up! GTi είναι αρκετά κοντά στις εργοστασιακές προδιαγραφές που θα έχει το μοντέλο παραγωγής και εστιάζει στο χαμηλό βάρος, με σχετικά ισχυρό κινητήρα, ενώ επίσης διακρίνεται για τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που το κάνουν ξεχωριστό, όπως οι γραμμές στο αμάξωμα και τα χαρακτηριστικά καθίσματα στο εσωτερικό.

Με αυτό το αυτοκίνητο η Volkswagen φιλοδοξεί να επιστρέψει στα… βασικά, δημιουργώντας μια έκδοση ευέλικτη, με χαμηλό βάρος, δυναμική συμπεριφορά και αξιόλογες επιδόσεις, δηλαδή κάτι ανάλογο με το πρώτο Golf GTi, το οποίο με 110 ίππους πρόσφερε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,0 sec και τελική 182 km/h, επιδόσεις αξιοσέβαστες εκείνη την εποχή και όλα αυτά χάρη στο χαμηλό του βάρος που περιορίζονταν στα 810 κιλά.

Περνώντας στο σήμερα, το up! GTi χρησιμοποιεί τον γνωστό 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα του ομίλου, με απόδοση 115 ίππων και 200 Nm ροπής. Το βάρος του είναι 997 κιλά, με την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,8 sec και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 197 km/h.

Σχεδιαστικά την πιο επιθετική εικόνα του up! GTi υπογραμμίζουν οι νέας σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών, τα logo GTi, οι διπλές γραμμές στο αμάξωμα, η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή η οποία φροντίζει να πατά καλύτερα ο πίσω άξονας, ενώ χαμηλότερη είναι η ανάρτηση κατά 15 mm. Το μικρό GTi θα διατίθεται σε κόκκινο “tornado red" και λευκό "pure white" όσον αφορά τα «απλά» χρώματα, ενώ μεταλλικά θα είναι τα, ασημί "dark silver" και μαύρο "black pearl".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...