Ανανεωμένη BMW Σειρά 1

Ένα μικρό φρεσκάρισμα πριν την νέα προσθιοκίνηση γενιά

  • -
  • -

Αν είσαι τύπος που θέλεις να οδηγείς μια πισωκίνητη hatchback BMW, τότε τώρα είναι η ευκαιρία σου γιατί η ανανεωμένη Σειρά 1 που θα έρθει τον Ιούλιο είναι η τελευταία του… είδους. Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη η νέα γενιά της Σειράς 1, η οποία θα βασίζεται σε προσθιοκίνητη πλατφόρμα.

Ας αφήσουμε όμως τα μελλοντικά νέα και να επιστρέψουμε στα φρέσκα νέα. Η BMW προχώρησε σε μια ανανέωση για τη Σειρά 1, η οποία έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και τεχνολογικά. Όσο για το στιλιστικό κομμάτι, το νέο hatchback φαίνεται λίγο πιο επιθετικό, χάρη στις νέες εκδόσεις Shadow. Η «σκοτεινή» σειρά διαθέτει μαύρη γρίλια, μαύρα στοιχεία μέσα στα εμπρός φώτα LED και φιμέ πίσω φώτα. Η χρωματική παλέτα έχει αναβαθμιστεί με δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις στο facelift μοντέλο που είναι η πορτοκαλί και η μπλε, ενώ πλέον διατίθενται πέντε νέα σχέδια ζαντών 17 και 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό έχει ανασχεδιαστεί ο πίνακας οργάνων καθώς και οι αεραγωγοί, ενώ φέρει νέα υλικά κατασκευής και νέα επιλογή δέρματος. Η ανανεωμένη Σειρά 1 έρχεται με το iDrive που υποστηρίζεται από τη νέα οθόνη αφής 8,8 ιντσών, την οποία μπορείς να διαχειριστείς -με προεπιλεγμένες εντολές και- μέσω της φωνής σου. Οι νέες υπηρεσίες ConnetedDrive είναι διαθέσιμες με αποτέλεσμα  ο χρήστης να μπορεί να ενημερωθεί σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και για τις  κενές θέσεις παρκαρίσματος. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παραλαβής και αποστολής email με ασφάλεια. Για αυτούς που θέλουν να δουλεύουν εν κινήσει ή να σερφάρουν τότε υπάρχει επιλογή του hotspot WiFi, καθώς και οι κλασικοί τρόποι συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto. Ακόμα, προσφέρονται και τα συστήματα όπως είναι το ενεργό cruise control, αυτόματη πέδηση και προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας.

Η μηχανολογική γκάμα έρχεται απευθείας από τη σημερινή Σειρά 1. Πιο αναλυτικά, στη βασική επιλογή υπάρχει ο 1.5 turbo κινητήρας βενζίνης των 109 ίππων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο 3λιτρος turbo τεχνολογίας TwinPower των 340 ίππων. Από πλευράς diesel, υπάρχει η έκδοση 116d (1.5 των 116 ίππων), η 118d των 150 ίππων, η 120d των των 190 ίππων και η 125d των 224 ίππων. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις και η M140i (διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) έχουν την επιλογή να συνδυαστούν και με το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο 8άρι. Ωστόσο, οι βασικές εκδόσεις της βενζίνης και του πετρελαίου έρχονται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...