Έναρξη παραγγελιών για το νέο Ibiza

Το σουπερμίνι της Seat θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους εντός του καλοκαιριού

  • -
  • -

Ως «το καλύτερο Ibiza που κατασκευάστηκε ποτέ» χαρακτηρίζει η Seat την 5η γενιά του μοντέλου. Είναι άλλωστε το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Volkswagen που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB A0, η οποία πέρα από το μειωμένο βάρος και τη βελτιωμένη άνεση, προσφέρει κατά 30% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία. Η Seat ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει άμεσα η διαδικασία προ-παραγγελιών του νέου Ibiza στις ευρωπαϊκές χώρες, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται τον Ιούνιο.

Το νέο Ibiza διατηρεί το μήκος (4,06 m) και το ύψος (1,44 m) του απερχόμενου αυτοκινήτου, είναι όμως αισθητά πιο φαρδύ (κατά 87 mm) και έχει κατά σχεδόν 10 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Αυτά μεταφράζονται σε αυξημένους χώρους για τους επιβάτες, ειδικά τους πίσω, και σε πιο φαρδιά καθίσματα. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέβηκε από τα 292 στα 355 lt, τιμή από τις κορυφαίες στην κατηγορία των σουπερμίνι.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι η Reference, η Style, η FR με έμφαση στη δυναμική εμφάνιση και η πλουσιότερη Xcellence, με επιπλέον εξοπλισμό άνεσης και συνδεσιμότητας (οι δύο τελευταίες θα έχουν αντίστοιχη τιμή). Η πλούσια γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.0 TSI (με 95 και 115 ίππους) ενώ από τα τέλη του 2017 θα διατίθεται ο νέος 1.5 TSI απόδοσης 150 PS. Ο 1.6 TDI θα προσφέρεται σε εκδόσεις με 80, 95 και 115 ίππους. Θα υπάρχει και Ibiza με φυσικό αέριο και τον 1.0 TSI (90 ίππων για την περίσταση). Οι κινητήρες μέχρι 95 PS θα συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι πιο ισχυροί με σύνολο 6 σχέσεων (διαθέσιμο προαιρετικά θα είναι και το 7τάχυτο DSG).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ 5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SEAT IBIZA
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...