Νέο Citroen E-Berlingo Multispace με αυτονομία 170 km

Η ηλεκτρική εκδοχή του επιβατικού van μπαίνει στην πρίζα

  • -
  • -

Η Citroen παρουσίασε το νέο E-Berlingο, το οποίο είναι το επιβατικό van της σειρά και έχει τη δυνατότητα να κινηθεί έως και 170 km αμιγώς ηλεκτρικά. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ίδιος με αυτόν που εφοδιάζεται η επαγγελματική έκδοση του Berlingo, ο οποίος αποδίδει 67 ίππους και 200 Nm ροπής. Τα στοιχεία της μπαταρίας (22,5 kWh) βρίσκονται τοποθετημένα πίσω από τον άξονα σε ειδικό υποπλαίσιο, βοηθώντας έτσι το κέντρο βάρους του μοντέλου να είναι χαμηλό, καθώς και να είναι ευρύχωρο.

Με τον ταχυφορτιστή οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν να φορτιστούν 50% σε 15 λεπτά και 80% σε 30 λεπτά. Αλλιώς, αν χρησιμοποιήσεις κανονική οικιακή πρίζα, τότε το ηλεκτρικό μοντέλο χρειάζεται πάνω από 8 ώρες για να γεμίσουν πλήρως οι μπαταρίες. Επίσης, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων, για να μπορεί να φορτιστεί κατά τη διάρκεια κίνησης του οχήματος.

Το E-Berlingo διαθέτει δύο συρόμενες πόρτες και θέσεις για πέντε, ενώ η πίσω πόρτα φέρει ανοιγόμενο παράθυρο. Ο χώρος αποσκευών είναι 675 lt στην κανονική διάταξη, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσης των καθισμάτων, η χωρητικότητα σκαρφαλώνει τα 3.000 λίτρα. Εξοπλιστικά, η Citroen φαίνεται να είναι αρκετά γενναιόδωρη μιας και διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, infotainment σύστημα με πλοηγό και όλη τη βασική συνδεσιμότητα της εποχής. Η απεικόνιση γίνεται μέσω μιας οθόνης 7 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...