Τρελό project: Abarth 500 με 404 ίππους

Η Pogea Racing γιορτάζει τα 20ά της γενέθλια παρουσιάζοντας ένα μοναδικό Abarth 500 με… 404 ίππους.

  • -
  • -

Το project ARES διήρκησε 4 χρόνια και βασίζεται στο λιλιπούτειο μοντέλο της Abarth με τον γνώριμο 1.4 Τ-Jet κινητήρα των 135 ίππων. Μετά από βαριές βελτιώσεις στο μηχανολογικό κομμάτι, ο μικρός πύραυλος είναι έτοιμος να εκτοξευτεί και να φτάσει…. στο φεγγάρι, μιας και η ιπποδύναμη που ανακοίνωσε η βελτιωτική εταιρεία φτάνει τους 404 ίππους. Η ροπή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 445 Nm με 3.350 rpm. Για να αντέξει το κιβώτιο ταχυτήτων τόση ισχύ, οι μηχανικοί «έχτισαν» σχεδόν από την αρχή τη μετάδοση με υλικά υψηλής αντοχής. Το μοτέρ δοκιμάστηκε σε πολλές και διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ πέρασαν 7 διαφορετικές τουρμπίνες και 3 συστήματα ψεκασμού για να καταλήξουν στο καλύτερο.

Ο κόφτης φτάνει τις 6.400 rpm και η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα σύμφωνα με μέτρηση που έγινε από GPS είναι 288 km/h. Αν νομίζατε όμως ότι η Pogea θα σας το αναβαθμίσει και θα σας αφήσει στην τύχη σας, τότε μάλλον θα είστε και εσείς, αλλά και αυτοί τρελοί. Η εταιρεία προσφέρει ένα χρόνο εγγύηση για τον κινητήρα και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έχει δοκιμασθεί για 12.000 χιλιόμετρα, χωρίς να έχει παρουσιάσει μηχανολογικό πρόβλημα.

Μόνο 5 μονάδες θα κατασκευαστούν και διατίθεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Εξωτερικά, το ARES φοράει ένα φαρδύ bodykit από ανθρακόνημα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Το σύστημα ανάρτησης προέρχεται από την KW και φυσικά το σύστημα πέδησης είναι υψηλών προδιαγραφών. Το βάρος του πυραύλου τσέπης είναι μόνο 977 κιλά, χωρίς τον οδηγό.

Για τους ενδιαφερόμενους, όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα Abarh 500 από το 2008 και μετά μπορούν από 21.000 ευρώ να ξεκινήσουν να το αναβαθμίσουν με πακέτα που προσφέρει η Pogea. Το συνολικό κόστος της «μεταμόρφωσης» είναι 58.950 ευρώ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το βάψιμο. Εσείς; Θα ενδιαφερόσασταν; 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...