Με όλη την γκάμα Renegade στο Jeep Camp (+vid)

Jeep Renegade αυτόματο DDCT 1.6 diesel με 27.200 ευρώ

  • -
  • -

Ταξιδέψαμε μέχρι την Αράχωβα για να γνωρίσουμε από κοντά τη νέα έκδοση του Renegade, η οποία συνδυάζει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT 6 σχέσεων με τον γνώριμο πετρελαιοκινητήρα 1.6 MJTD των 120 ίππων. Γιατί όμως πήραμε τα βουνά; Εκτός από το Jeep Camp της Γλυφάδας, τα headquarters βρίσκονται στο Λιβάδι της Αράχωβας, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει από κοντά τις δυνατότητες του Renegade. Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τετρακίνητες εκδόσεις τόσο με το αυτόματο όσο και με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, μαθαίνοντας πρακτικά τη λειτουργεία της τετρακίνησης.

H Jeep εισάγει τη νέα δικίνητη έκδοση με τον 1.6 diesel MTJD κινητήρα και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 6 σχέσεων που προέρχεται από το στρατόπεδο της Fiat. Με το πακέτο εξοπλισμού Longtitude προσφέρεται στην τιμή των 27.200 ευρώ. Από την άλλη, δελεαστική παραμένει και η τιμή για τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση  Renegade 4Χ2 με τον 1.6 diesel MJTD 120 ίππων με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων και με πακέτο εξοπλισμού Sport (21.900 ευρώ). Φυσικά, το Renegade προσφέρεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις με κινητήρες 1.4 turbo και 2.0. Αναλυτικότερα, το 2λιτρο πετρελαιοκίνητο Renegade με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και πακέτο εξοπλισμού Longtitude κοστίζει 27.700 ευρώ, ενώ το Renegade 1.4T με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και πακέτο εξοπλισμού Limited στην τιμή των 28.060 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο που σου κάνει εντύπωση όταν οδηγείς το Renegade, είναι η μπρουτάλ αίσθηση που σου δίνει. Η χοντρή στεφάνη του τιμονιού, οι πινελιές περιπέτειας στον πίνακα οργάνων, οι μεγάλοι καθρέπτες, η καλή ορατότητα γύρω γύρω, το ότι κάθεσαι ψηλά, το μακρύ καπό με το φούσκωμα στο κέντρο και η στιβαρότητα του πλαισίου σου δίνουν την ψευδαίσθηση πως είσαι μέσα σε αρκετά μεγαλύτερο SUV. Στην πράξη, έχουμε να κάνουμε με το πιο καλοστημένο Jeep. Η ρύθμιση της ανάρτησης γέρνει ξεκάθαρα προς το “σφικτή” περιορίζοντας τις κλίσεις και δίνοντας γερό πάτημα στο δρόμο. Ταυτόχρονα δεν σε κουράζει καθώς είναι ενδοτική στις ανωμαλίες της ασφάλτου, δίνοντας πολύ καλή άνεση και ήσυχη κύλιση. Σε συνδυασμό μάλιστα με την καλή ηχομόνωση και την έλλειψη έντονου αεροδυναμικού θορύβου, εξασφαλίζει πολύ ευχάριστο ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Jeep Renegade βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της εταιρείας και όχι άδικα μιας και συνδυάζει όλα τα προτερήματα, που κάνουν το μικρότερο Jeep να ξεχωρίζει. Αυτό έδωσε μεγάλη εμπορική ώθηση στον όμιλο της FCA, ενώ πιο συγκεκριμένα η Jeep αύξησε τις ταξινομήσεις της κατά 44% σε σχέση με το 2015.


Αναλυτικά τον τιμοκατάλογο του Jeep Renegade μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...