Το Dendrobium στη Γενεύη

To hypercar από τη Σιγκαπούρη έκανε την εμφάνισή του

  • -
  • -

Μετά από τις πρόσφατες teaser φωτογραφίες, αποκαλύφθηκε επίσημα το πρώτο hypercar από τη Σιγκαπούρη στην ελβετική έκθεση αυτοκινήτου. Εκτός από την ιδιαίτερη σχεδίαση, το μοντέλο της Vanda Electrics εξοπλίζεται με πολλά ηλεκτρονικά καλούδια. Από την ονομασία της εταιρείας αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι το αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα και σημαντική είναι η βοήθεια από το μηχανολογικό τμήμα της Williams, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την εξέλιξη του ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Dendrobium θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν πάνω σε κάθε άξονα), εφόσον πάρει το πράσινο φως και πατήσει τη γραμμή παραγωγής.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν είναι η μέγιστη ταχύτητα και ο χρόνος που χρειάζεται για το 0-96 km/h, που είναι 320 km/h και 2,7 sec αντίστοιχα. Ο επικεφαλής της Vanda Electrics, Larissa Tan, ανέφερε ότι το σχέδιο του ηλεκτρικού hypercar είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 90, ωστόσο το πρότζεκτ ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και για τις τότε τεχνολογίες.

Το Dendrobium φέρει ανθρακονημάτινο αμάξωμα, monocoque σασί και κεραμικά φρένα. Παρά τις κοφτερές γωνίες, η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει μελετηθεί σωστά και υπάρχουν πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα που προσθέτουν την ανάλογη κάθετη δύναμη για να «πατάει» καλά στις υψηλές ταχύτητες. Εντυπωσιακό είναι το πίσω φως LED που ξεκινάει από τη μία πλευρά και φτάνει μέχρι την άλλη, περνώντας από ολόκληρη την αεροτομή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...