Το crossover της Kia μπαίνει στην... πρίζα

Οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν το Niro σε εκδόσεις PHEV και EV που κινούνται ηλεκτρικά

  • -
  • -

Από πλευράς μεγάθους (μήκος 4,36 m) το Niro τίθεται αντιμέτωπο σε μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και το Seat Ateca. Όμως η Kia αποφάσισε να το λανσάρει απευθείας σε υβριδική έκδοση, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στα μικρομεσαία SUV/Crossover.

Βασίζεται σε πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένα για «πράσινα» μοντέλα της Kia, ενώ ο 1.6 GDI βενζίνης με 105 ίππους συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 43 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος φθάνει τα 141 PS, η μέση κατανάλωση τα 3,8 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 τα 88 g. Ανά km.

Οι Κορεάτες δεν μένουν όμως εκεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν (πιθανόν στη Γενεύη) τις plug-in hybrid (PHEV) και 100% ηλεκτρική (EV) εκδόσεις του Niro. Το κοινό τους σημείο είναι ότι φορτίζουν τις μπαταρίες τους στην πρίζα ενώ η διαφορά τους ότι το δεύτερο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά, δεν φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους. Η γκάμα του δηλαδή θα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα, όπως συμβαίνει με το Ioniq της Hyundai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...