Arteon, ο αντίπαλος του A5 από τη Volkswagen

Θα τοποθετηθεί πάνω από το Passat, αποτελώντας την πρόταση της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία των Gran Turismo

  • -
  • -

Την αντίστροφη μέτρηση για την παγκόσμια πρεμιέρα στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης, άρχισε η Volkswagen δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Arteon. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με fastback αμάξωμα, το οποίο θα καταλάβει θέση στη γκάμα της γερμανικής μάρκας πάνω από το Passat. Τόσο από πλευράς ποιότητας/τιμής όσο και επιδόσεων.

Το Arteon θέτει στο στόχαστρό του αυτοκίνητα όπως το Α5 Sportback, τα οποία συνδυάζουν την coupe σχεδίαση με την πρακτικότητα που προσφέρουν οι πίσω πόρτες. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Art (τέχνη) και eon, με το δεύτερο συνθετικό να παραπέμπει στην premium εικόνα του (όπως στην περίπτωση του Phideon που κυκλοφορεί στην Κίνα).

Πέρα από τη σχεδίαση, η Volkswagen έδωσε μεγάλη έμφαση και στον εξοπλισμό του Arteon στους τομείς της άνεσης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Στο εσωτερικό του αναμένεται να υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, σύστημα πολυμέσων με Gesture Control (έλεγχος μέσω νεύματος), ενώ θα εφοδιάζεται και με τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...