Το i30 Tourer με 600 lt χώρο απισκευών και 1000άρη turbo (vid)

Νέος «παίκτης» από τη Hyundai στην κατηγορία των μικρομεσαίων station wagon

  • -
  • -

Με μήκος στα 4,58 m, το i30 Tourer είναι κατά 24 cm μακρύτερο από το hatchback μοντέλο. Το «όφελος» για το νέο μοντέλο της Hyundai μεταφέρεται εξολοκλήρου στο χώρο αποσκευών, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές 602 lt., ενώ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα ο συνολικός όγκος φθάνει τα 1.650 lt.

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου station της Hyundai έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης και θα κατασκευάζεται στο Nosovice της Τσεχίας. Κατά το λανσάρισμά του, το i30 Tourer θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν πετρελαίου. Πρόκειται για τους turbo 1.4 T-GDI 140 ίππων και 1.0 T-GDI 120 ίππων (με τέσσερις και τρεις κυλίνδρους αντίστοιχα) και τον 1.6 diesel, απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση 3,6 lt/100 km.

Το i30 Tourer εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ένδειξη του ότι η Hyundai θέλει να προσφέρει ένα εξαιρετικά ασφαλές αυτοκίνητο σε μία προσιτή κατηγορία. Η μακρά λίστα περιλαμβάνει αυτόνομη πέδηση (ΑΕΒ), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (DAA), έξυπνο cruise control (ASCC) που λειτουργεί έως τα 180 km/h, ανίχνευση οχημάτων στα «τυφλά» σημεία (BSD), ειδοποίηση για την παρουσία κάθετα διερχόμενων οχημάτων κατά την όπισθεν (RCTA), διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας (LKAS), ανάγνωση ορίων ταχύτητας (SLIF), αυτόματη εναλλαγή της δέσμης των φώτων ανάλογα με την κίνηση (HBA).

Οπτικά, το Hyundai i30 Tourer ξεχωρίζει από την μεγάλη εξάγωνη μάσκα, τα full-LED φωτιστικά σώματα, τις έντονες ακμές κατά μήκος του αμαξώματος, την κεκλιμένη οροφή προς τα πίσω και τις λεπτομέρειες χρωμίου σε χειρολαβές, ράγες οροφής, πλαίσιο παραθύρων. Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας προσφέρει υποστήριξη στα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, LIVE υπηρεσίες, ενώ υπάρχει και θέση για ασύρματη φόρτιση των κινητών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...