Εξωπραγματική σχεδίαση για το κινέζικο supercar

Μία ακόμη προσπάθεια από ανεξάρτητο κατασκευαστή για την παραγωγή ενός υβριδικού αυτοκινήτου επιδόσεων

  • -
  • -

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση δύο πρωτότυπων supercar, του AT96 και του GT96 στη Γενεύη, η Techrules επιστρέφει στο σαλόνι αυτοκινήτου της ελβετικής πόλης. Αυτή τη φορά υπόσχεται να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του υβριδικού της μοντέλου, για την οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο. Τη σχεδίασή του έχουν αναλάβει οι Fabrizio και Giorgetto Giugiaro, ενώ το πλαίσιο κατασκευάζει η ιταλική L.M. Gianetti, με σημαντική εμπειρία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Techrules ονομάζει την υβριδική της τεχνολογία TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle). Χρησιμοποιεί μικρο-τουρμπίνα για την παραγωγή ηλεκτρισμού, ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες λιθίου οξειδίου-μαγνησίου. Αυτές με τη σειρά τους παρέχουν ενέργεια σε έξι ηλεκτρικά μοτέρ! (ένα σε κάθε μπροστινό τροχό και από δύο σε κάθε έναν πίσω).

Οι Κινέζοι μιλούσαν πέρυσι για θεωρητική αυτονομία 2.000 km, μεικτή κατανάλωση μόλις 0,2 lt/100 km, συνδυαστική ισχύ άνω των 1.000 ίππων, 0-100 km/h σε 2,5 sec και τελική ταχύτητα περιοριζόμενη στα 350 km/h! Θα περιμένουμε βέβαια να δούμε πόσοι από αυτούς τους αριθμούς θα επιβεβαιωθούν και φέτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...