Pagani Huayra Roadster: Όνειρο θερινής νυκτός

Η Pagani αποκαλύπτει την ανοιχτή εκδοχή της Huayra λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της στη Γενεύη

  • -
  • -

Η Pagani Huayra με την εκρηκτική εμφάνιση που την κάνει να ξεχωρίζει ακόμα και ανάμεσα στα άλλα supercars προχωρά ένα βήμα ακόμα παραπέρα, με μια ανοιχτή εκδοχή ακόμα πιο εντυπωσιακή. Η Pagani αναφέρει ότι δεν στέκεται μόνο στην εμφάνιση, αφού η Roadster δεν είναι απλώς μια Huayra με κομμένη της οροφή.

Πιο συγκεκριμένα η Pagani Huayra Roadster έχει αυξημένη ακαμψία, ενώ είναι και κατά 80 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την κλειστή εκδοχή του μοντέλου που ζυγίζει 1.280 κιλά. Επιπλέον ο κινητήρας είναι η βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού V12 Mercedes-AMG των 6,0 λίτρων, ο οποίος τώρα αποδίδει 764 ίππους στις 6.200 rpm και πάνω από 1.000 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.400 rpm.

Ο V12 συνδυάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των επτά σχέσεων της Xtrac. Αλλαγές έχουν γίνει και στη ρύθμιση της ανάρτησης, όπως νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Roadster και είναι κατά 25% πιο ελαφριές σε σχέση με αυτές της coupe.

Νέα είναι και τα κεραμικά φρένα από την Brembo με διάσταση 380x34 και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και ίδια διάστασης πίσω, αλλά με 4πίστονες δαγκάνες. Ειδικά εξελιγμένα σε συνεργασία με την Pirelli είναι και τα ελαστικά διαστάσεων 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω. Διαφορετικές είναι και οι ρυθμίσεις του ESP με τα πέντε προγράμματα: Wet, Comfort, Sport, Race και ESC Off.

Μόνο 100 Pagani Huayra Roadster θα κατασκευαστούν με τιμή που υπολογίζεται στα 2.280.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...