Nissan Z concept στο Τόκιο

Προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό

  • -
  • -

Η Nissan ετοιμάζεται να κάνει ένα δυνατό comeback για το brand «Ζ», με την ιαπωνική φίρμα να έχει προγραμματίσει να δείξει ένα πρωτότυπο μοντέλο για το Σαλόνι του Τόκιο, που θα γίνει τον Νοέμβριο 2017. Το Z concept, για το οποίο υπάρχουν τρεις υποψήφιοι κινητήρες, υπόσχεται ότι θα προκαλεί τα… γερμανικά δεδομένα. Το πρωτότυπο υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το απερχόμενο 370Ζ coupe, ενώ περιλαμβάνει αρκετές κοφτερές γωνίες και μια τεράστια γρίλια, με το σχήμα δανεισμένο από το νέο GT-R, για να ψύχει τον κινητήρα.

Όσον αφορά το μοτέρ, κάτω από το καπό αναμένεται να δούμε έναν από τους τρεις διαφορετικούς κινητήρες: έναν 3λιτρο V6 με την ιπποδύναμη να ξεπερνάει τους 305 ίππους, ένα υβριδικό σύνολο με τον ίδιο 3λιτρο και έναν ηλεκτροκινητήρα ιπποδύναμης πάνω από 500 ίππους και έναν V6 bi-turbo 3λιτρο κινητήρα 405+ ίππων. Τα εν λόγω μηχανολογικά σύνολα αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στη βάση της ιαπωνικής εταιρείας και τα κιβώτια που μπορεί να συνδυαστεί θα είναι ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η Nissan θα αντιμετωπίσει με το επερχόμενο μοντέλο Z τα σπορ μοντέλα, όπως είναι η Porsche 718 Cayman S και η BMW M2.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...