Ανανεώθηκαν οι AMG GT & προστέθηκε η GT C coupe

Αισθητικές πινελιές και αύξηση ιπποδύναμης για τις ανανεωμένες AMG GT

  • -
  • -

Μετά από περίπου 3 χρόνια στην αγορά, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε ότι είναι καιρός να ανανεωθεί η οικογένεια των AMG GT. Έτσι, χωρίς ριζικές αλλαγές, αλλά με μικρές αισθητικές πινελιές και με μία επιπλέον "δόση" ιπποδύναμης, οι ανανεωμένες AMG GT πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2018.
Εμφανισιακά, υιοθετείται η δικτυωτή γρίλια στη μάσκα από την αγωνιστική GT3. Νέος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ προστέθηκε το σύστημα Aero Airpanel που πρωτοσυναντήσαμε στη GT R.

Σημαντική προσθήκη στην εν λόγω οικογένεια των supercar αποτελεί η coupe εκδοχή της GT C, μιας και είχε αποκαλυφθεί μόνο ως roadster. Η Mercedes-AMG GT C coupe τοποθετείται ανάμεσα από τη GT S και το κορυφαίο GT R. Όλες οι AMG GT εφοδιάζονται με τον 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα, ξεκινώντας πια από τους 476 ίππους (+14 ίππους) για την απλή GT, ενώ η GT S αποδίδει 522 ίππους (+12 από την προηγούμενη γενιά). Όσον αφορά την απόδοση της AMG GT C (coupe και roadster), ο θηριώδης κινητήρας αγγίζει τους 557 ίππους και 681 Nm ροπής. Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα είναι 317 και 316 km/h για την κλειστή και την ανοιχτή εκδοχή αντίστοιχα. Τέλος, η AMG GT R εξακολουθεί να αποδίδει 585 ίππους.

Τελικά η νέα Mercedes-AMG GT C έχει δανειστεί στοιχεία από την κορυφαία έκδοση, όπως είναι η τετραδιεύθυνση και το φαρδύτερο αμάξωμα κατά 57 mm σε σχέση με τη GT S. Αρχικά, η coupe εκδοχή της AMG GT C θα διατίθεται στην ειδική έκδοση Edition 50, η οποία λανσαρίστηκε στο πλαίσιο εορτασμών των 50 χρόνων. Γι’ αυτό, θα κατασκευαστούν 50 μονάδες για την κλειστή και 50 για την ανοιχτή έκδοση για να διατεθούν στους λάτρεις (και όχι μόνο) του sport μοντέλου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...