Η πρόταση της Fiat-Chrysler στην αυτόνομη εποχή (vid)

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Portal παρουσιάστηκε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας

  • -
  • -

Το φουτουριστικό αυτοκίνητο με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τις συρόμενες πόρτες που αποκαλύπτουν πλήρως το εσωτερικό και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, μαγνητίζει τα βλέμματα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES. Το Portal Concept, η πρόταση της Chrysler για το αυτοκίνητο της επόμενης δεκαετίας, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα προσφέρει αυτονομία 400 km. Με τη χρήση ταχυφορτιστή DC (350 kW) θα είναι εφικτή η επίτευξη φόρτισης για αυτονομία 240 km εντός μόλις 20 λεπτών.

Όταν φθάσει στην παραγωγή θα αποτελέσει τη βάση για το αντίστοιχο αυτόνομο όχημα με το σήμα της Fiat ή της Alfa Romeo. Σύμφωνα με την Chrysler η τεχνολογία επιτρέπει την ημι-αυτόνομη κίνησή του, με τη συμμετοχή δηλαδή και του οδηγού. Το λογισμικό του όμως μπορεί να αναβαθμιστεί στο επίπεδο 4, εκεί όπου δεν είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση.

Για τη δημιουργία του πρωτότυπου οχήματος η Fiat-Chrysler συνεργάστηκε με τις Magneti Marelli (φώτα LED), Panasonic (πλατφόρμα infotainment και ηχοσύστημα), Samsung (κάμερες 360ο και οθόνες AMOLED) και Adient (καθίσματα τα οποία μετακινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ μπορούν ακόμη και να αφαιρεθούν).

Με το Portal η ιταλο-αμερικανική μάρκα απευθύνεται στους «Millennials», όσους γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1982 και το 2001 και αποτελούν σήμερα την πολυπληθέστερη γενιά. Για τις μετακινήσεις τους ως οικογενειάρχες θα χρησιμοποιούν station wagon, minivan, SUV και crossover. Για τη δική τους εξυπηρέτηση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 8 σημεία φόρτισης κινητών τηλεφώνων και tablet.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...