Με κινητήρες BMW τα μελλοντικά Auris-Corolla;

Δημοσιεύματα στην Ιαπωνία αναφέρουν ότι η Toyota ετοιμάζει έκπληξη για την επόμενη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού

  • -
  • -

Η στρατηγική συνεργασία της Toyota με τη BMW, με πρώτο project τα sports cars Supra/Z5 (διαβάστε ΕΔΩ τις αποκλειστικές πληροφορίες του GOCAR), ίσως επεκταθεί και σε πιο… ταπεινά μοντέλα. Σε ιστοσελίδες αυτοκινήτου της Ιαπωνίας κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Toyota έχει ζητήσει κινητήρες από τους Βαυαρούς για την επόμενη Corolla (άρα και το ευρωπαϊκό Auris).

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι κινητήρες; Καταρχάς, ο τρικύλινδρος 1.5 TwinPower Turbo, απόδοσης 109 και 136 ίππων, ο 1.5 diesel με 95 και 116 PS, αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού και πιο ισχυρά σύνολα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι κινητήρες της BMW θα εξοπλίζουν τις πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις των Auris/Corolla, καθιστώντας τις ανταγωνιστικές σε ακόμη περισσότερες αγορές.

Η συνεργασία ενός premium κατασκευαστή με έναν πιο «mainstream» (π.χ. Mercedes με Renault-Nissan) σημαίνει ότι περιορίζονται οι πιθανότητες υπερκάλυψης προϊόντος (overlap), δηλαδή το ένα αυτοκίνητο να… κλέψει πωλήσεις από το άλλο.

Τα επόμενα Auris/Corolla θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική TNGA, την ίδια που χρησιμοποιούν το Prius και το C-HR. Το λανσάρισμά τους αναμένεται να γίνει το 2018 ή το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...