5 HOT INFO για το Citroen C3

Στην τρίτη του γενιά, το γαλλικό σουπερμίνι κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε κάθε τομέα

  • -
  • -

Σε κεντρικό πυλώνα της Citroen, τόσο εμπορικά όσο και συμβολικά, εξελίσσεται το νέο C3. Μετά από 14 χρόνια ιστορίας και 3,5 εκατ. πωλήσεις, το σουπερμίνι μεταμορφώθηκε στο αυτοκίνητο που συμβολίζει τη νέα εποχή της γαλλικής μάρκας. Εμφάνιση που το ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία, κεφάτο εσωτερικό, τελευταίας γενιάς κινητήρες και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού γεμίζουν τη λίστα των υποψηφίων αγοραστών. Έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση διαγωνισμών στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2017. 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Τα πλαστικά Airbumps δεν είναι μόνο μία λύση προστασίας από μικροσυγκρούσεις μέσα στην πόλη. Είναι ένα fashion statement, το οποίο έκανε αρχικά την εμφάνισή του στο C4 Cactus και πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού. Η εξαιρετικά λεπτή μάσκα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα σε τρία επίπεδα, το αμάξωμα με δύο χρώματα (με αντίθεση  στους εξωτερικούς καθρέπτες, την οροφή και λεπτομέρειες των προφυλακτήρων) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου των 4 m. Με δεκάδες πιθανούς συνδυασμούς, η εξατομίκευση περνά σε άλλο επίπεδο.



ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η σχεδίαση της καμπίνας αλλά και τα υλικά που έχουν επιλεγεί έχουν ως στόχο να «καλωσορίζουν» τον οδηγό και τους επιβάτες του C3, να τους φτιάχνουν τη διάθεση και να τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η Citroen προσφέρει τέσσερις θεματικές επιλογές για το εσωτερικό, ενώ η απλότητα στις γραμμές του ταμπλό συνυπάρχει με την τεχνολογική πρόοδο. Η οθόνη αφής των 7 ιντσών επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και ταυτόχρονα εύκολη διασύνδεση με smartphone.


 

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Ένα έξυπνο αυτοκίνητο πρέπει να κινείται έξυπνα και μέσα στην πόλη. Με σύγχρονους Euro 6 κινητήρες βενζίνης και diesel, μικρού κυβισμού για χαμηλή κατανάλωση και με «νεύρο» για γρήγορες μετακινήσεις. Το Citroen C3 διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech βενζίνης, σε εκδόσεις με 82 και 110 ίππους (με χρήση turbo στη δεύτερη περίπτωση), όπως επίσης τον 1.6 BlueHDi diesel, με 75 και 100 PS. Η πιο οικονομική έκδοση καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,2 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 83 g. CO2 ανά km (δεν πληρώνει δηλαδή τέλη κυκλοφορίας).



ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πέρασαν πλέον οι εποχές όπου μόνο τα αυτοκίνητα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ προσέφεραν υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Ακόμη και από τη βασική έκδοση του C3 περιλαμβάνονται συστήματα τελευταίας γενιάς, όπως η προειδοποίηση του οδηγού για ακούσια αλλαγή λωρίδας (AFIL), η αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption), η ειδοποίηση για την ανάγκη ξεκούρασης του οδηγού (Coffee Break Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Assist) κ.α. 



CONNECTED CAM

Η Connected CAM, μία κάμερα ανάλυσης 2 MP και με εσωτερική μνήμη 16 GB, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο νέο C3 και αποτελεί από μόνη της ένα τεχνολογικό highlight. Είναι ενσωματωμένη πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να τραβά εύκολα και με ασφάλεια φωτογραφίες ή video και στη συνέχεια να τις δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο, είναι η ενσωματωμένη κάμερα Connected Cam πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη, με την οποία μπορείς να τραβάς φωτογραφίες ή βίντεο από τη διαδρομή σου και στη συνέχεια να τα ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω εφαρμογής στο κινητό σου. Ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση ατυχήματος είναι η αυτόματη ενεργοποίηση του video, με καταγραφή 30 δλ. πριν και 60 δλ. μετά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ CITROEN C3 1.2 PURETECH

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ C3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...