Έρχεται επιτέλους η sport έκδοση του Yaris

Η Toyota πήρε την απόφαση να εισέλθει στην κατηγορία των μικρών GTi

  • -
  • -

Το 2017 σηματοδοτεί την επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από απουσία 17 ετών. Κατά την παρουσίαση του αγωνιστικού Yaris WRC σε εκδήλωση στο Ελσίνκι, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα πλάνα της να φέρει στην παραγωγή καυτή έκδοση του δημοφιλούς σουπερμίνι, στη λεγόμενη κατηγορία των hot hatch. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο, στο οποίο τονίζονται τα sport χαρακτηριστικά του τρίθυρου αυτοκινήτου, όπως οι μεγάλοι τροχοί και η πίσω αεροτομή.

Το συγκεκριμένο Yaris θα βρει απέναντί του μοντέλα που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των νεαρών οδηγών, όπως το Fiesta ST, το Polo GTI, το Ibiza Cupra, το Corsa OPC, το 208 GTi και το Clio RS. Η συμμετοχή στο WRC θα βοηθήσει την Toyota να αντλήσει τεχνολογία για να την «τοποθετήσει» στη συνέχεια στο sport Yaris, το ακριβές όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο. Ο κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 1.500-1.600 cc και η μέγιστη ισχύς του θα πλησιάζει (ή θα ξεπερνά ακόμη) τους 200 ίππους.

Επικεφαλής της Toyota World Rally Team είναι ο θρύλος των ράλι, Tommi Mäkinen, ενώ τα δύο πληρώματα συνθέτουν οι Jari-Matti Latvala/Miika Anttila και Juho Hänninen/Kaj Lindström. Το Yaris WRC εφοδιάζεται με 1.6 turbo απόδοσης 380 PS και τερατώδες αεροδυναμικό body kit.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...