Μία Ferrari για μόλις 10 τυχερούς

Ονομάζεται J50, βασίζεται στην 488 Spider και δημιουργήθηκε για τα 50 χρόνια της μάρκας στην Ιαπωνία

  • -
  • -

Το Εθνικό Κέντρο Τέχνης του Τόκιο επέλεξε η Ferrari για να παρουσιάσει το νέο της αριστούργημα. Με την J50 η μάρκα από το Μαρανέλο προσωποποιεί τη συμπλήρωση 50 ετών παρουσίας της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή της σε μόλις 10 αντίτυπα εκτοξεύει στα… ύψη τη σπανιότητά της αλλά και την – άγνωστη προς το παρόν – τιμή της.

Βασιζόμενη στην ανοικτή 488 Spider, η J50 είναι ένα διθέσιο roadster με αναφορές στα αμαξώματα targa διάφορων Ferrari κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80. Ο κεντρικά και προς τα πίσω τοποθετημένος κινητήρας είναι ο γνωστός turbo 3.9 V8, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 690 ίππους.

Κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Ferrari J50, πέρα από τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, είναι η μαύρη γραμμή που διατρέχει τη μύτη του αμαξώματος και «σβήνει» στις πόρτες, αλλά και το άνω άκρο των παραθύρων που αποτελεί συνέχεια του παρμπρίζ. Το εμπρός μέρος με τις φουσκωμένες επιφάνειες πάνω από τους τροχούς τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του ιταλικού supercar.

Εντυπωσιακή είναι και η… ουρά της J50, με τετραπλά φωτιστικά σώματα και διαχύτη που παραπέμπει σε μαχητικό αεροσκάφος. Το διάφανο κάλυμμα του κινητήρα ενώνεται εντυπωσιακά με τις προστατευτικές μπάρες πάνω από τα κεφάλια οδηγού-συνοδηγού. Οι τροχοί των 20 ιντσών είναι αποκλειστικής σχεδίασης για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο ιδιοκτήτης κάθε J50 θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει λεπτομέρειες με βάση τις προτιμήσεις του. Στο εσωτερικό κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο σε δέρμα και αλκαντάρα, ενώ η ανθρακονημάτινη σκληρή οροφή αποθηκεύεται πίσω από τα καθίσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...