5 HOT INFO για το Opel Corsa

Το γερμανικό supermini έχει τον τρόπο να κρατά πάντα υψηλό το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού

  • -
  • -

Μια από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς, όπως αυτή διαμορφώνεται και από τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού και τον πίνακα των πωλήσεων είναι το Opel Corsa. Έχει φανατικό κοινό το οποίο δύσκολα απαρνείται τις αρετές του, με το όνομά του να παίζει σημαντικό ρόλο για αυτούς. Στην τελευταία γενιά του έρχεται με πιο μοντέρνα και τολμηρή σχεδίαση, σύγχρονη τεχνολογία και ανέσης μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Δείτε τις 5 HOT INFO του Opel Corsa:

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το Opel Corsa βρίσκεται σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, ωστόσο δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ. Οι σχεδιαστές έδωσαν τη σωστή διάσταση στο μοντέλο, πιο τολμηρή από κάθε άλλη φορά, συνδυάζοντας καμπύλες και ακμές με αρμονία. Στη 3θυρη εκδοχή του η κυρτή προς τα πίσω οροφή χαρίζει την εικόνα ενός κουπέ σχήματος, με την 5θυρη να αναλαμβάνει το ρόλο ενός πιο λειτουργικού και πρακτικού μοντέλου. Οι προβολείς σε σχήμα φτερού κυριαρχούν με τα φώτα ημέρας LED να το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο, όπως εξάλλου φροντίζει να κάνει και η τραπεζοειδής μάσκα. Ενδιαφέρον σχεδιαστικά έχει το ανάγλυφο στο καπό, ενώ για προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα πίσω προεξέχοντα φωτιστικά σώματα. Η γραμμή των θυρών ανεβαίνει προς τα επάνω, κάνοντας πιο μικρό το πίσω παράθυρο, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση κουπέ που θέλουν να δώσουν οι σχεδιαστές στο Opel Corsa.


 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς είναι το εσωτερικό του Opel Corsa, με την εικόνα, αλλά και την ποιότητα να σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Πιο νεανικό, αλλά και πιο φιλικό προς τον χρήστη, δεν αγνοεί την ποιότητα που καθιέρωσε στο αγοραστικό κοινό. Το ταμπλό έχει τώρα οριζόντια διαμόρφωση και για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί μαλακά υλικά στο άνω μέρος του. Αρκετές είναι οι επιλογές εξατομίκευσης ανάλογα με την έκδοση και τα γούστα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η τεχνολογία με το σύστημα Infotainment με την οθόνη αφής. Άνετα θα ταξιδέψουν τέσσερις επιβάτες με αποσκευές που μπορεί να φτάνουν σε όγκο τα 285 λίτρα. Στα πιο ιδιαίτερα και αναμφίβολα ξεχωριστά στοιχεία που προσφέρει το Corsa είναι το θερμαινόμενο τιμόνι και το θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Opel φέρνει στο Corsa την τελευταία της εξέλιξη στην τεχνολογία, εξοπλίζοντας το supermini της με σύστημα Infotainment και το νεότερο δημιούργημά της Opel OnStar, το οποίο δίνει μια νέα διάσταση στη «σύνδεση» των αυτοκινήτων. Μέσα από αυτό μπορείτε μέσω ενός app να έχετε τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σας στο smartphone, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή την πίεση των ελαστικών σας, τη στάθμη του καυσίμου και πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να διανύσετε με αυτά ή ακόμα και που έχετε παρκάρει. Μπορείτε επίσης να στείλετε στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό σας από το σπίτι σας και πριν ακόμα φτάσετε στο αυτοκίνητο να έχουν περάσει η επιθυμητές ρυθμίσεις. Επιπλέον, σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου στέλνει στοιχεία μέσω GPS για τη διαδρομή του, ενώ μπορεί να γίνει και ακινητοποίησή του όταν ο κινητήρας τεθεί εκτός λειτουργίας. Επίσης, φροντίζει για την καλή «φυσική» κατάσταση του αυτοκινήτου, αφού κάνει διαγνωστικό έλεγχο και σας ενημερώνει εξηγώντας άμεσα τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο. Στο άμεσο μέλλον διαθέσιμη το OnStar θα κάνει το αυτοκίνητό σας ένα Wi-Fi Hotspot.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το νέο Opel Corsa είναι διαθέσιμο σε έξι εξοπλιστικές εκδόσεις. Η βασική Enjoy είναι διαθέσιμη από 11.400 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σύστημα ευστάθειας ESP με ABS, σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρα, έξι αερόσακους, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, φώτα ημέρας, σύστημα Infotainment με θύρες AUX, USB, σύνδεση Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα.

Πιο πάνω η έκδοση Active προσφέρει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και σύστημα Infotainment IntelliLink με οθόνη αφής 7 ιντσών. Η Color Edition δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αισθητική, προσφέροντας πολύχρωμες επενδύσεις, δερμάτινο τιμόνι, διακοσμητικά piano black, σπορ καθίσματα με πολλές ρυθμίσεις και cruise control.

 Η ακόμα πιο πλούσια έκδοση Innovation δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια, προσφέροντας επιπλέον των προηγουμένων, διαφορετικές επενδύσεις και διακοσμητικά, αισθητήρες παρακρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, προβολείς ομίχλης και διακοσμητικά χρωμίου, υπολογιστή ταξιδίου και αισθητήρες βροχής, φώτων και αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη.

Η έκδοση Sport υποστηρίζει το όνομά της με πεντάλ αλουμινίου και διαφορετική απόληξη της εξάτμισης, νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και σπορ καθίσματα, ενώ υιοθετεί και το νέο σύστημα επικοινωνίας Opel OnStar.

 

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ OPEL CORSA

Μια ενδιαφέρουσα αγοραστική πρόταση για το νέο Corsa αποτελεί η έκδοση 1.4 Innovation 90PS βενζίνης με σύστημα Start & Stop και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηλεκτρονικό κλιματισμό, έξι αερόσακους, κάμερα οπισθοπορείας, Park Pilot και ακόμα παρέχει πέντε χρόνια εγγύηση που καλύπτει πλήρως το αυτοκίνητο. Διατίθεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα με τιμή που ξεκινά από 12.800 ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...