Τρέμε Bentley. Έρχεται το SUV της Rolls-Royce

O αντίπαλος της Bentayga θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό σε νέα ύψη

  • -
  • -

Από την… κατάψυξη της Αρκτικής μέχρι το… φούρνο της Μέσης Ανατολής, το Cullinan θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο το 2017. Στόχος της Rolls-Royce είναι να δοκιμάσει στις πιο απαιτητικές διαδρομές και υπό τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες το μεγάλο και υπερπολυτελές τετρακίνητο μοντέλο της, πριν το βγάλει στην παραγωγή εντός του 2018. Για πρώτη φορά δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του πραγματικού αυτοκινήτου (έστω καμουφλαρισμένου) και όχι του «μουλαριού» που χρησιμοποιείτο στις δοκιμές.

Στόχος του Ομίλου BMW με το λανσάρισμα του Cullinan είναι να ρίξει την Bentayga από την κορυφαία θέση στα high-end SUV. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, έχει υποσχεθεί ότι το δικό τους SUV θα υπερέχει αυτού της Bentley τόσο σε άνεση, όσο και πολυτέλεια και εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η Cullinan έχει πάρει το όνομά της από το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ. Δεν θα χρησιμοποιήσει πλαίσιο από τις μεγάλες BMW, αλλά θα βασίζεται στη νέα αλουμινένια αρχιτεκτονική της Rolls-Royce. Και αυτό διότι επιθυμεί να διατηρήσει την αποκλειστικότητα των αυτοκινήτων της, που καθρεφτίζεται στις υψηλές τιμές αγοράς. Η νέα αρχιτεκτονική (από το 2018 θα φιλοξενεί όλες τις νέες Rolls-Royce) θα μειώνει το συνολικό βάρος του SUV και θα συμβάλλει στη δυναμική οδική συμπεριφορά, τις sport επιδόσεις και τον περιορισμό της κατανάλωσης.

Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Rolls-Royce θα εφοδιάζεται λογικά με εξελιγμένη έκδοση του V12 της Phantom, με ισχύ άνω των 600 ίππων, κινητήρας ικανός να χαρίσει το μεγάλο off road μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h αρκετά κάτω από τα 5 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...