Jaguar XKSS: Ο θρύλος ξαναγεννιέται

Η Jaguar ολοκληρώνει την παραγωγή της 60χρονης XKSS

  • -
  • -

Η Jaguar παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles το πιο παλιό… καινούργιο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας πίσω, στο ένδοξο παρελθόν της, 60 περίπου χρόνια πριν για να ολοκληρώσει την παραγωγή της XKSS. Για την κατασκευή των εννέα τελευταίων αυτοκινήτων χρειάστηκαν 18 μήνες, με το κόστος του καθενός από αυτά να φτάνει πλέον το 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή εξωπραγματική, αλλά έτσι και αλλιώς τα αυτοκίνητα αυτά θα πάνε σε καλούς πελάτες της εταιρείας που τα θέλουν για τη συλλογή τους. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν «αποτυπώματα» από την XKSS, έτσι ώστε να πατήσουν στα σχέδια της εποχής να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου στα πρότυπα του αρχικού.

Η Jaguar XKSS είναι η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής D-Type που κέρδισε το Le Mans. Κατασκευάζονταν από το 1954 έως το 1956 και το 1957 η βρετανική εταιρεία είχε προγραμματίσει να φτιάξει ακόμα εννέα αυτοκίνητα, αλλά στις 12- Φεβρουάριο του 1957 μια φωτιά στο εργοστάσιο ανέτρεψε τα σχέδια αυτά. Από αυτό το κακό κερδισμένη βγήκε η νέα γενιά, αφού η Jaguar έφτιαξε στην εποχή μας αυτό το αριστούργημα. Το καλύτερο παλιό καινούργιο αυτοκίνητο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...