Νέο Hyundai Creta STC pickup

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Σάο Πάολο παρουσιάστηκε το επαγγελματικό πρωτότυπο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας

  • -
  • -

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας παρουσίασε η Hyundai ένα νέο πρωτότυπο pickup που βασίζεται στο Creta (ή αλλιώς ix25). To Creta STC (Sport Truck Concept) κρατάει τις γραμμές του συμβατικού μοντέλου, ενώ συνδυάζει τις δυνατότητες ενός επαγγελματικού οχήματος με την προσθήκη μιας μεγάλης καρότσας. Οι διαστάσεις του είναι 4,65 μέτρα μήκος, 1,85 μέτρα πλάτος και το μεταξόνιο έφτασε τα 2,8 μέτρα. Το πρωτότυπο πατάει επάνω σε 21 ιντσών ζάντες, οι οποίες δεν ενδείκνυνται για εκτός δρόμου οδήγηση, ωστόσο δείχνουν πολύ εντυπωσιακές επάνω στο νέο pickup. Αναπτύχθηκε σχεδιαστικά στο κέντρο της Hyundai στη Βόρεια Κορέα. Επάνω στο πρότζεκτ ασχολήθηκαν ειδικοί designers από τη Βραζιλία, με στόχο την κατασκευή ενός οχήματος, που ταιριάζει στη βραζιλιάνικη αγορά. Ο στόχος ήταν να λανσάρουν ένα μοντέρνο pickup μοντέλο, το οποίο θα προσελκύσει κυρίως το νεανικό κοινό.

Το νέο πρωτότυπο έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το Santa Cruz concept που είχε παρουσιαστεί το 2015 στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ. Ταυτόχρονα, το Creta STC ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας υιοθετώντας τα νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED και την επιθετική μάσκα. Η Double-Cab version παρέχει μια πιο άνετη καμπίνα, ωστόσο η φίρμα δεν ανακοινώνει τη δυνατότητα φόρτωσης της καρότσας, αναμένεται όμως να είναι περίπου στα 650 κιλά, όσο δηλαδή και το Fiat Toro.

Το Creta STC θα μείνει προς το παρόν ως πρωτότυπο με τη Hyundai να μην αναφέρει τίποτα σχετικά με τη πιθανότητα μαζικής παραγωγής του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...