Το Audi A5 έγινε Cabriolet

Στα γνωστά σχεδιαστικά βήματα πατάει η νέα ανοιχτή έκδοση του A5

  • -
  • -

Η δεύτερη γενιά του Audi A5 Cabriolet παρουσιάστηκε διαδικτυακά από τη γερμανική φίρμα, ενώ την πρώτη επίσημη σε κοινό θα κάνει λίγες μέρες αργότερα στις 17 Νοεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Los Angeles. Σχεδιαστικά το A5 Cabriolet δεν εκπλήσσει σε σχέση με την κλειστή εκδοχή του μοντέλου, υιοθετώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Τη διαφορά κάνει η υφασμάτινη οροφή, η οποία ανοίγει ηλεκτρικά με το πάτημα ενός button σε διάστημα 15 δευτερολέπτων, ενώ για το κλείσιμο απαιτούνται 18 δευτερόλεπτα, με τη διαδικασία να γίνει εν κινήσει με ταχύτητα που δεν πρέπει όμως να υπερβαίνει τα 50 km/h.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει μήκος 4.673 mm (+47 mm), με το μεταξόνιο να είναι κατά 14 mm πιο μακρύ, φτάνοντας τώρα τα 2.765 mm. Αυτό μεταφράζεται σε 18 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ όπως η Audi ανακοινώνει αυξήθηκε κατά 26 mm και ο ζωτικός χώρος για τους ώμους των εμπρός επιβατών. Κατά 60 λίτρα μεγαλύτερη είναι η τιμή του χώρου αποσκευών που τώρα φτάνει τα 380 λίτρα.


Στο εσωτερικό η εικόνα είναι παρόμοια με αυτή της κλειστής εκδοχής του A5, με τις εντυπώσεις και εδώ να κλέβει η μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων η οποία όμως ανήκει στον επιπλέον εξοπλισμό του μοντέλου. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MLB Evolution, με άμεσο όφελος στο βάρος, το οποίο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά είναι 40 κιλά λιγότερο.

Η γκάμα κινητήρων του Audi A5 Cabriolet είναι ίδια με αυτή του κλειστού μοντέλου και περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης και diesel, με χωρητικότητα από 2,0 λίτρα και απόδοση από 190 ίππους έως 354 ίππους στην εκδοχή με τον V6 3.0 TFSI που θα συνδυάζεται με το S5 Cabriolet. Τα κιβώτια με τα οποία θα είναι διαθέσιμο είναι: ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων, ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic επτά σχέσεων και ένα 8άρι αυτόματο tiptronic. Σύμφωνα με την Audi η νέα γενιά κινητήρων που χρησιμοποιείται στο A5 Cabriolet αποδίδει 17% περισσότερη δύναμη, ενώ καταναλώνει 22% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με την προηγούμενο μοντέλο.



 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...