Rinspeed Oasis στο Las Vegas

Όχι μόνο θα κινείσαι οικολογικά, θα εκτελείς και χρέη… κηπουρού!

  • -
  • -

Η Rinspeed ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση ηλεκτρονικών συστημάτων του Las Vegas ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο –σύμφωνα με την εταιρεία- θα απέχει από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα πόλης. Το ελβετικό κέντρο σχεδίασης αποκάλυψε ένα διθέσιο πρωτότυπο, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο στην αμερικάνικη πόλη.

Η Rinspeed βάφτισε το ξεχωριστό πρωτότυπο Oasis και διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ η οροφή του αποτελείται από έναν ηλιακό συλλέκτη. Το εσωτερικό μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα άνετο σαλόνι για δύο επιβάτες. Το εμπρός παρμπρίζ είναι παράλληλα και οθόνη (με τη βοήθεια του συστήματος head-up display), μιας και απεικονίζονται όλα όσα θέλουν οι επιβάτες να παρακολουθούν όσο βρίσκονται καθ'οδόν.

Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο όμως δεν θα αποτελεί ιδιοκτησία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κοινόχρηστα. Έτσι, οι πολλαπλοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τον οικολογικό του χαρακτήρα για τις καθημερινές τους εργασίες. Ένα πολύ προχωρημένο concept που εφαρμόζει το Oasis είναι ο επιπλέον χώρος κάτω από το εμπρός παρμπρίζ, το οποίο παραχωρείται σε αυτούς που τους… αρέσουν τα λουλούδια. Είναι ακριβώς αυτό καταλάβατε, οι χρήστες θα ασχοληθούν και με την κηπουρική!

Όλες οι παραπάνω ιδέες θα συγκεντρωθούν σε ένα όχημα που λέγεται Oasis, αλλά το πώς θα λειτουργούν πρακτικά θα μάθουμε τον Ιανουάριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...