Seat Arona: Ένα νέο μικρό crossover

Επίσημα πλέον η Seat ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει ένα ακόμα μικρότερο SUV στη γκάμα της το 2017

  • -
  • -

Με χαρακτηριστικά crossover θα βασίζεται στο Ibiza και θα έρθει να συμπληρώσει τη γκάμα των SUV μοντέλων της Seat. Το όνομα αυτού Arona και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2017, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Στοχεύει να ανταγωνιστεί τα Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka και Peugeot 2008, το Seat Arona θα πατά στη νέα πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen που θα χρησιμοποιηθεί για το επερχόμενο Ibiza. Σχεδιαστικά θα υιοθετεί στοιχεία από το μεγαλύτερο Ateca και θα προσφέρει, χάρη στην υψηλότερη οροφή του καλύτερους χώρους για τους επιβάτες σε σχέση με το Ibiza.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει σε ένα περίπου χρόνο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, εκεί όπου θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Ibiza και η ανανεωμένη του Leon. Το όνομά του το πήρε από μια πόλη της Tenerife του ισπανικού νησιού και από μια άλλη στη λίμνη Maggiore της Ιταλίας. Θα κατασκευάζεται στο Martorell, το εργοστάσιο της Seat στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ο Luca de Meo, το αφεντικό της Seat δήλωσε: «Το Leon, το Ibiza και το νέο Arona, μαζί με το Ateca αναμένεται να ενισχύσουν την εμπορική και οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Το 2017 θα είναι μια σπουδαία χρονιά για τη Seat».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...