Έρχεται ανανέωση για τη Skoda Octavia

Με νέα μάσκα και αναβαθμισμένο εσωτερικό

  • -
  • -

Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή της Skoda Octavia. Θα δανείζεται στοιχεία από το νέο SUV της τσεχικής φίρμας, το Kodiaq. Σύμφωνα με τον Jozef Kaban, υπεύθυνο σχεδιασμού, η Octavia θα παραμείνει το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, παρά την άνθιση των SUV, δίνοντας τη θέση του σε αυτά λίγο αργότερα, τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανανεωμένη Octavia θα υιοθετήσει τη μάσκα του Kodiaq και προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός ψηλότερου αυτοκινήτου θα σχεδιάσουν και πιο λεπτά και πλατιά φωτιστικά σώματα (φωτογραφία Skoda VisionD concept). Φυσικά αυτά θα είναι LED και θα αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της φίρμας. Ίδια τεχνολογίας θα είναι και τα πίσω φώτα, αλλά σε σχήμα C.

Οι αλλαγές θα αφορούν και τις τρεις εκδόσεις του μοντέλου, ενώ η προσθήκη μιας υβριδικής έκδοσης θα έρθει αργότερα μαζί με την εντελώς νέα Octavia, κάτι που μεταφράζεται σε ίδια γκάμα κινητήρων όσον αφορά την ανανεωμένη εκδοχή της. Στο εσωτερικό οι πινελιές αλλαγής θα αφορούν τη μεγαλύτερη οθόνη αφής 9,5 ιντσών, με το σύστημα να επιτρέπει τη σύνδεση με Apple CarPlay και AndoidAuto. Τέλος, πιθανότατα να αντικατασταθούν και κάποια πλαστικά με μαλακότερα υλικά που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα και την εικόνα της ανανεωμένης Skoda Octavia.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...