Bristol Bullet: Είναι τόσο γρήγορο όσο υπονοεί;

Η βρετανική φίρμα επιστρέφει με ένα σκληροπυρηνικό roadster

  • -
  • -

Με μια ξεχωριστή ονομασία μπαίνει ξανά στο «παιχνίδι» η Bristol Cars, η οποία «σώθηκε» πριν 5 χρόνια από την Frazer Nash Research από χρεοκοπία. Η εταιρεία έκλεισε πρόσφατα τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και παρουσίασε το Bullet. Ονομασία που παραπέμπει σε… σφαίρα (όπλου) και με εμφάνιση ενός σκληροπυρηνικού roadster, η Bristol υπόσχεται ένα δυναμικό come back.

Για το αμάξωμα έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα, ενώ το μηχανικό σύνολο έρχεται από τη BMW, το οποίο αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία. Αναλυτικότερα, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας 4.8 των 370 ίππων και 500 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο, δανεισμένο πάλι από τη BMW. Τη διαδικασία 0-100 km/h έχει τη δυνατότητα να την ολοκληρώσει σε 3,8 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 241 km/h. 


Στο εσωτερικό υπάρχει μια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, που επιτρέπει ένα πλήθος συνδεσιμότητας με smartphone (Wifi, Bluetooth κλπ.). Τα καθίσματα είναι hand made και το ταμπλό μπορεί κανείς να το παραγγείλει είτε με ξύλινη είτε με ανθρακονημάτινη επένδυση.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...