Lada Vesta Cross Concept

Περνάει στην παραγωγή το crossover της Lada

  • -
  • -

Σύμφωνα με τον Nicolas Moore το αφεντικό της AvtoVAZ το Vesta Cross, ένα off road wagon μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην τελική του μορφή στις 24 Αυγούστου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας. Οι φωτογραφίες του θέματος είναι από το πρωτότυπο που είδαμε ένα χρόνο πριν και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετά κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

Λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά το αδελφό μοντέλο Vesta στη σεντάν εκδοχή του φοράει ένα μοτέρ 1,8 λίτρων ειδικά για τη ρωσική αγορά, το οποίο λογικά θα χρησιμοποιηθεί και στο Vesta Cross. Απέναντί του θα βρει το Dacia Logan MCV και παρά το γεγονός ότι η AvtoVAZ ανήκει σε ποσοστό 67,1% στην Renault-Nissan που έχουν και την Dacia, το νέο Vesta Cross δεν θα δανείζεται μηχανικά μέρη από αυτούς.

Ο βασικός κινητήρας του μοντέλου θα είναι ένας ατμοσφαιρικός 1,6 λίτρων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μόνο έναν αερόσακο. Η κίνηση θα περνάει στους δύο τροχούς και δεν θα πρέπει να περιμένουμε τετρακίνητη έκδοση. Το Lada Vesta Cross θα βασιστεί μόνο στο αυξημένο του ύψος για να αντιμετωπίσει τους κακοτράχαλους δρόμους της Ρωσίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...