Νέες τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Σε πανελλήνια παρουσίαση στη Μάνη γνωρίσαμε το νέο Tiguan, το οποίο είναι αναβαθμισμένο αισθητικά, οδηγικά, τεχνολογικά και μηχανολογικά

  • -
  • -

Ταξιδέψαμε στην Πελοπόννησο και γνωρίσαμε το νέο SUV μοντέλο της γερμανικής φίρμας, το οποίο είναι το πρώτο όχημα ελεύθερου χρόνου της εταιρείας που βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB. Με την παρουσίαση του πρώτου Tiguan, το 2007, η Volkswagen έγραψε συνολικά 2,8 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα έρχεται το νέο Tiguan και υπόσχεται να συνεχίσει την καλή εμπορική του πορεία με «όπλα» του τη νέα σχεδίαση (εξωτερικά και εσωτερικά), την αναβαθμισμένη οδηγική συμπεριφορά και το πλήθος μηχανολογικών συνόλων. Επίσης, ο εξοπλισμός και τα τεχνολογικά καλούδια περιλαμβάνονται από τις πρώτες εξοπλιστικές εκδόσεις.

Το νέο Tiguan έχει μεγαλώσει σε σχέση με την απερχόμενη γενιά τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος με αύξηση της τάξεως των 60 και 30 mm αντίστοιχα. Επίσης, αυξήθηκε το μεταξόνιο κατά 77 mm και ο χώρος αποσκευών (420 lt) , ενώ το ύψος μειώθηκε 57 mm και ταυτόχρονα και ο αεροδυναμικός συντελεστής (0,32 Cd).

Το νέο Tiguan είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης και diesel. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 27.300 ευρώ και εφοδιάζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 125 ίππους με την κίνηση να προέρχεται από τους εμπρός τροχούς (δείτε εδώ τις τιμές όλων των εκδόσεων). Η έκδοση των 1.4 TSI 150 ACT προσφέρεται με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο DSG, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, συναντάμε τον 2.0 TDI των 150 και 190 ίππων. Στην τελευταία περίπτωση συνδυάζεται με αυτόματο DSG κιβώτιο 7 σχέσεων και 4ΜΟΤΙΟΝ σύστημα, ενώ στην πρώτη περίπτωση προσφέρεται και σε δικίνητη version και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εξοπλισμό του νέου Tiguan μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Η Volkswagen αργότερα θα επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων της με κίνηση σε όλους τους τροχούς με δύο ακόμα κινητήρες: τους 2.0 BiTDI 240 PS και 2.0 TSI 180 PS, ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI 115 PS με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ο οποίος θα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας.

Διαβάστε για τις δυνατότητες του νέου Volkswagen Tiguan πατώντας εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...