Νέο Renault Grand Scenic… ακόμα μεγαλύτερο (+video)

Πιο ευρύχωρο, με πέντε ή και επτά θέσεις έρχεται να κάνει ακόμα πιο άνετες τις μετακινήσεις σας

  • -
  • -

Με αρκετά στοιχεία που το φέρνουν πιο κοντά στα crossover, το νέο Renault Scenic κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα οι μεγάλοι, στάνταρ τροχοί 20 ιντσών, που το καθιστούν αναμφίβολα ξεχωριστό. Στη νέα πιο μεγάλη εκδοχή του με το πρόθεμα Grand, το Scenic γίνεται ακόμα πιο ικανό και δίχως άλλο πιο ευρύχωρο.

Προσφέρεται με πέντε ή και επτά θέσεις και σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά είναι 75 mm μακρύτερο, 20 mm πιο πλατύ, 15 mm πιο ψηλό, ενώ έχει και 35 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Επιπλέον, έχει κατά 30 mm μεγαλύτερη «καθαρή» απόσταση από το έδαφος, αλλά και 40 λίτρα περισσότερο χώρο για τις αποσκευές σας, στην 5θέσια διάταξη του μοντέλου.

Στη νέα γενιά έχει δοθεί έμφαση στην ευκολία, με τα αυτόματα αναδιπλούμενα καθίσματα, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού, να υπογραμμίζουν αυτή τη διάσταση του Grand Scenic. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων κάτω απελευθερώνεται ένας εντελώς επίπεδος χώρος φόρτωσης, πλήρως αξιοποιήσιμος. Πλούσια είναι και η λίστα του εξοπλισμού και ανάλογα με την έκδοση θα βρείτε το νέο σύστημα πολυμέσων R-Link 2, που συνεργάζεται με μια οθόνη αφής 8,7 ιντσών και ηχεία surround της Bose.

Το head-up display προβάλει εμπρός στο οπτικό πεδίο του οδηγού έγχρωμα τις πληροφορίες του οχήματος. Σε επίπεδο τεχνολογίας το νέο Grand Scenic είναι εφοδιασμένο με adaptive cruise control, φρενάρισμα ανάγκης, προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και ορίων ταχύτητας, ενημέρωση για τα «τυφλά» σημεία, πίσω κάμερα, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, πίσω και στο πλάι.

Για την κατασκευή του Grand Scenic χρησιμοποιείται η νέα CMF (Common Module Family) πλατφόρμα, κοινή με το Megane, Kadjar, Espace και Talisman. Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει δυο εκδόσεις βενζίνης TCe με 115 και 130 ίππους αντίστοιχα και τρεις diesel dCi με 110, 130 και 160 ίππους, ενώ διαθέσιμη θα είναι και μια υβριδική έκδοση με τον diesel κινητήρα των 110 ίππων και σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές του μοντέλου αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του χρόνου, λίγο πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...