Πρεμιέρα στο Goodwood για το Mazda MX-5 RF

Την «πρώτη του» επί ευρωπαϊκού εδάφους θα κάνει η έκδοση του MX-5 με τη σκληρή οροφή

  • -
  • -

Το νέο Mazda MX-5 RF (Retractable fastback) η τελευταία εκδοχή του ανοιχτού ιαπωνικού μοντέλου, έρχεται στην Ευρώπη να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο την πρεμιέρα στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στην Μ. Βρετανία. Η Παγκόσμια «πρώτη» του μοντέλου έγινε στο New York Auto Show τον περασμένο Μάρτιο. Το Mazda MX-5 κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και παράλληλα τον Παγκόσμιο τίτλο Σχεδίασης και έγινε το μοναδικό αυτοκίνητο στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε τους δύο αυτούς τίτλους.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά που είχε επίσης έκδοση με «σκληρή» οροφή, το νέο MX-5 RF διαφέρει στην αρχιτεκτονική κατασκευής, αφού η οροφή ανοίγει στο επάνω μέρος αφήνοντας το πίσω με τις κολόνες του και το τζάμι να προστατεύουν τους επιβαίνοντες από τον αέρα, θυμίζοντας targa κατασκευή. Η διαδικασία ανοίγματος είναι γρήγορη, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και όταν τα αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 10 km/h.

Φέτος στο Goodwood η Mazda θα τιμήσει όλες τις γενιές του MX-5, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μοντέλου. Δίπλα στο MX-5 RF θα στέκεται το MX-5 με τον αριθμό παραγωγής «1.000.000», το οποίο πέρασε τη γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία στις 22 Απριλίου, με την παρέα να συμπληρώνουν τα concept MX-5 Spyder και MX-5 Speedster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...