Το μέλλον της Volvo μέσα από τα concept «40» (+video)

Στοιχεία από τη σχεδίαση της νέας σειράς «40» μαρτυρούν τα δύο αυτά πρωτότυπα

  • -
  • -

Η σουηδική φίρμα παρουσίασε δύο πρωτότυπα με την ονομασία 40.2 για ένα 4θυρο σεντάν και 40.1 για ένα μικρό crossover. Ουσιαστικά πρόκειται για μικρομεσαία μοντέλα της Volvo S40 και XC40 που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία σε επίπεδο δημιουργίας πλατφόρμας για την κατασκευή των μοντέλων, ανάμεσα στην σουηδική Volvo και την κινεζική Gelly.

Τα Volvo «40» θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα CMA η οποία είναι μικρότερη από τη SPA που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των XC90, S90 και V90. Η CMA θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί το νέο κινητήρα T5 Twin Engine. Αυτός θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Ο 3κύλιδνρος κινητήρας επίσης θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στην υβριδική του μορφή, ενώ αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η crossover εκδοχή του πρωτότυπου μοντέλου, το XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς που θα βγει στην κυκλοφορία την επόμενη χρονιά. Τα S40 και V40 αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018 ή το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...