Νέο Mazda MX-5 με σκληρή οροφή (+video)

Η ιαπωνική εταιρεία υιοθετεί νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για το ΜΧ-5 με τη σκληρή οροφή

  • -
  • -

Μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας, ωστόσο δεν σταματάει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον η παρουσία του σπορ διθέσιου μοντέλου της Mazda. Μετά την αποκάλυψη του «ανοιχτού» μοντέλου, δεν είχαμε ποντάρει στο ότι η ιαπωνική εταιρεία θα προσθέσει αργότερα στην γκάμα της και ένα μοντέλο με σκληρή οροφή, όπως ακριβώς έκανε στην προηγούμενη γενιά. Τελικά όχι μόνο λάνσαρε το νέο MX-5 με σκληρή οροφή, αλλά έβαλε μια διαφορετική σχεδιαστική πινελιά, η οποία ακούει στο όνομα Targa. Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε το νέο MX-5 RF (Rectractable Fastback) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το MX-5 RF χρησιμοποιεί μια διαφορετική αναδίπλωση της σκληρής οροφής, κρατώντας το πίσω τμήμα… ως έχει, θυμίζοντας δηλαδή την Porsche 911 Targa. Η έκδοση Roadster με την υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει χειροκίνητα, ενώ στην RF όλα συμβαίνουν μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού και η διαδικασία μπορεί να γίνει με ταχύτητα έως και 10 km/h. Για εσάς που θα θέλατε περισσότερο χώρο αποσκευών στο σπορ πισωκίνητο μοντέλο, θα σας στεναχωρήσουμε μιας και κρατάει τα ίδια ακριβώς λίτρα με τη roadster εκδοχή.

Πώς είναι στο δρόμο το νέο Mazda MX-5;

Εκτός όμως από την νέα σκληρή οροφή, το MX-5 RF έρχεται με 3 νέες αποχρώσεις στην παλέτα χρωμάτων. Κάτω από το καπό θα συνεχίσει να υπάρχουν οι δύο SKYACTIV-G κινητήρες σε 1.5 και 2.0, οι οποίοι συνδυάζονται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στον στάνταρ εξοπλισμό (6άρι αυτόματο στον προαιρετικό).

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το MX-5 RF έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, ενώ έχει προγραμματιστεί αργότερα μέσα στο χρόνο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...