Ανανέωση για το Toyota GT86

Το fun-to-drive μοντέλο πρόκειται να αναβαθμιστεί αισθητικά και μηχανικά

  • -
  • -

Το πισωκίνητο coupe έρχεται με τη γνώριμη εμφάνισή του, ωστόσο έχει δεχτεί αρκετές πινελιές ανανέωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει το μεγαλύτερο άνοιγμα του αεραγωγού και οι νέοι προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος συναντάμε τα νέα φώτα ομίχλης (και το φως της όπισθεν), καθώς και τα νέα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία LED. Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα από την Toyota, αλλά η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται καλύτερης ποιότητας υλικά. Το σαλόνι θα είναι ντυμένο με νέο δέρμα και Alcantara, ενώ με το ίδιο υλικό θα έχει επενδυθεί το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα. Το τιμόνι θα κρατήσει το λογότυπο «86» στο κέντρο του και ίσως να διαφέρει λίγο σχεδιαστικά από το σημερινό μοντέλο.

Δες ΕΔΩ τη δοκιμή του Toyota GT86

Μηχανικά, θα συνεχίσει η Toyota να εφοδιάζει το εν λόγω μοντέλο με τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο boxer κινητήρα, ο οποίος ξεπέρασε το όριο των 200 ίππων, μιας και αναβαθμίστηκε κατά 5 ίππους και 7 Nm ροπής. Το 4κύλινδρο μοτέρ θα συνδυάζεται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και δεν αποκλείεται να δούμε και την αυτόματη έκδοση. Επιπλέον σημαντική αναβάθμιση έχουμε στο σύστημα ανάρτησης, που επιτρέπει στο GT86 facelift να είναι ακόμα πιο σταθερό και ελεγχόμενο κατά τις… σβέλτες διαδρομές.

Το ανανεωμένο coupe θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης και οι πωλήσεις του «ευρωπαϊκού» μοντέλου θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...