Peugeot 2008 facelift στη Γενεύη (+video)

Mε φρέσκιες πινελιές και μεγάλη γκάμα κινητήρων παρουσιάζεται στη Γενεύη το ανανεωμένο crossover της γαλλικής εταιρείας

  • -
  • -

Η Peugeot αποφάσισε μετά από 3 χρόνια να φρεσκάρει το crossover της, 2008, το οποίο βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, εκτός από τα νέα φωτιστικά σώματα και την διαφορετική γρίλια στη μάσκα του γαλλικού μοντέλου. Επίσης, έχει επανασχεδιαστεί η οροφή, οι ράγιες οροφής, οι πίσω πόρτες και η αεροτομή.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση όμως έρχεται κάτω από το καπό του ανανεωμένου 2008, μιας και υπάρχει ποικιλία στην γκάμα των κινητήρων, που περιλαμβάνει 5 βενζίνης και 6 πετρελαίου. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.2 PureTech των 82 ίππων, ενώ ακόμη πιο ενδιαφέροντες είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι 1.2 PureTech με 110 και 130 ίππους. Σε diesel, ο 1.6 BlueHDI θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις των 75, 100 και 120 ίππων.

Το ανανεωμένο 2008 προσφέρεται και στην έκδοση GT Line, η οποία περιλαμβάνει 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε μαύρο χρωματισμό και μαύρη γρίλια. Ακόμα, διαθέτει προστατευτικά για τα φώτα ομίχλης, μπάρες οροφής και καπάκια για τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Το εσωτερικό του έρχεται με το τελευταίο i-Cockpit σύστημα, που μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη, μπορεί κανείς να επιλέξει την χαρτογράφηση του αυτοκινήτου, αναλόγως με το τερέν στο οποιο βρίσκεται (στάνταρ, χιόνι, χώμα κλπ.). Επίσης, το κομμάτι της ψυχαγωγίας έχει αναλάβει το νέο infotainment σύστημα, που διαθέτει MirrorLink και Apple CarPlay, ενώ εξοπλίζεται και με το Active City Brake, το οποίο προλαμβάνει την σύγκρουση σε χαμηλές ταχύτητες χάρη στην αυτόματη εμπλοκή του συστήματος πέδησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...