Έρχεται SUV από τη SEAT το 2016

Και υπερυψωμένο Leon ST X-perience (βλ. Scout)

  • -
  • -

Ο όμιλος VAG έχει βάλει στόχο την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο και η στρατηγική ανάπτυξης περιλαμβάνει πωλήσεις από κάθε μάρκα και σε κάθε κατηγορία. Τα SUV θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα επόμενα χρόνια και η SEAT μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έχοντας νέα μοντέλα στην γκάμα.
Το Αγγλικό περιοδικό Auto Express έμαθε ότι το IBX Concept μπορεί να εξελιχθεί και να είναι έτοιμο προς παραγωγή το 2016. Από πλευράς διαστάσεων θα ανταγωνίζεται τα μικρομεσαία SUV δηλαδή τα Qashqai, RAV4 κλπ. και φυσικά το …Tiguan. Η SEAT μπαίνει καθυστερημένα στο χορό των SUV κυρίως για λόγους εσωτερικής διαχείρισης μεταξύ της Volkswagen και της Skoda, μια που και οι τρεις διαθέτουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους προϊόντα, όλα βασιζόμενα στη νέα πλατφόρμα MQB.

Το IBX Concept δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου, έτσι η έναρξη της εξέλιξης του είναι αβέβαιη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα ώστε το νέο SUV της SEAT να είναι εντός των αγορών το 2016. Είναι διακαής πόθος για τους ανθρώπους στις πωλήσεις της Ισπανικής εταιρείας, το μοντέλο να εφοδιάζεται με τους αναβαθμισμένους κινητήρες TSI της VW. Τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ βελτιώνονται και ο μεν 1.4TSΙ θα αποδίδει 150 ίππους, ο δε 1.2TSI 110 ίππους. Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι μέσα το 2015 για να τοποθετηθούν στη νέα γενιά Passat.

Τέλος την επόμενη χρονιά αναμένεται να βγει στην παραγωγή η υπερυψωμένη έκδοση Leon ST υπό το όνομα X-perience, με πλαστικές ποδιές για «περιπετειώδη» χαρακτήρα και 2,5 εκατοστά ψηλότερη ανάρτηση. Χωροταξικά θα παραπέμπει σε Skoda Scout.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...