Citroen Cactus Concept

Άνοιγμα στο μέλλον

  • -
  • -

Το Citroën Cactus δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο. Αποτελεί μια εικόνα που έρχεται από το μέλλον των μοντέλων της σειράς C. Το Citroën Cactus είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο C-Cactus που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2007. Το Cactus είναι ένα φιλικό στη χρήση αυτοκίνητο που συνδυάζει ιδανικά το ξεχωριστό, αλλά και λειτουργικό design, την άνεση για όλους τους επιβάτες και την πρακτική τεχνολογία. Το νέο Citroën Cactus, κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποτελώντας τον προπομπό των μελλοντικών μοντέλων της σειράς C.

Ο σχεδιασμός του Citroën Cactus συνδυάζει την ελκυστική αισθητική με την πρακτικότητα. Η βασική ιδέα που ακολούθησαν οι σχεδιαστές ήταν να κρατήσουν μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι απολύτως απαραίτητα, προσέγγιση που τους επέτρεψε να ανακαλύψουν νέες φόρμες και λειτουργικά στοιχεία. Το χαρακτηριστικό που βέβαια ξεχωρίζει είναι τα προστατευτικά στοιχεία που βρίσκονται στον προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του αυτοκινήτου με την ονομασία: Airbump.

Πέρα από τα αισθητικά οφέλη, το Airbump έχει και πρακτική αξία αφού είναι κατασκευασμένο από υλικό ανθεκτικό στις γρατζουνιές, ενώ παράλληλα οι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του, απορροφούν την ενέργεια από μικρο-συγκρούσεις.

 Ιδανικές είναι οι αναλογίες του μοντέλου με 4,21 μέτρα μήκος, 1,75 μέτρα πλάτος και ύψος μόλις 1,53 μέτρα, παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (21 εκ.).


Ευφυής σχεδιασμός εσωτερικού

Πρώτο μέλημα για τους σχεδιαστές κατά το σχεδιασμό της καμπίνας επιβατών του Cactus ήταν να ελευθερώσουν το μέγιστο δυνατό χώρο. Το λεπτό και χυτό ταμπλό αφήνει ελεύθερη την επιφάνεια του πατώματος, ενώ παράλληλα προσφέρει άπλετο και εύκολα προσβάσιμο αποθηκευτικό χώρο. Αυτή η λύση έγινε εφικτή αντικαθιστώντας τον πίνακα οργάνων με μια οθόνη 7 ιντσών και τοποθετώντας στη θέση όλων των χειριστηρίων μια οθόνη 8 ιντσών από όπου ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του οχήματος (κλιματισμός, ηχοσύστημα, σύστημα πλοήγησης, κ.τ.λ.). Παράλληλα ο αερόσακος του συνοδηγού τοποθετήθηκε στην οροφή ελευθερώνοντας επιπλέον χώρο. Τέλος η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία επέτρεψε την τοποθέτηση ενός ενιαίου εμπρός καθίσματος για περισσότερη άνεση και πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Η αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας ενισχύεται και από την πανοραμική οροφή, η οποία χάρη στην ειδική κατεργασία που έχει υποστεί το γυαλί, επιτρέπει να περνά το φως όχι όμως και η ζέστη. Παράλληλα οι επιβάτες προστατεύονται από τις βλαβερές ακτινοβολίες UV.

 

Φιλική στον χρήστη τεχνολογία

Οι τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί στο Citroën Cactus είναι πρακτικές, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Σημείο αναφοράς αποτελεί το νέο υβριδικό σύστημα Hybrid Air. Συνδυάζοντας την αποδοτικότητα του κινητήρα βενζίνης Pure Tech, με τον πεπιεσμένο αέρα και τα υδραυλικά συστήματα του Hybrid Air -μια ιδέα που είναι χαραγμένη στο DNA της μάρκας- το Cactus επωφελείται από υψηλές επιδόσεις, με κατανάλωση καυσίμου κάτω από 3.0 lt/100km

Επίσης η συγκέντρωση όλων των λειτουργιών στην κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών, επιτρέπει την άνετη χρήση όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...