Τέσσερα Βραβεία “red dot” για την Kia

Διάκριση για την σχεδίαση των pro_cee’d, cee’d, cee’d Sportswagon και Carens

  • -
  • -
Βραβεία red dot

Σφραγίδα ποιότητας στον Σχεδιασμό Προϊόντος

Το Κέντρο Σχεδιασμού στη Γερμανική επαρχία North Rhine-Westphalia ίδρυσε το πρόγραμμα των βραβείων red dot το 1955 και τώρα είναι από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο, επιβραβεύοντας 3 κατηγορίες:

  • Σχεδιασμός Προϊόντος
  • Επικοινωνιακός Σχεδιασμός
  • Σχεδιασμός πρωτοτύπων.
Αυτή τη χρονιά, 1.865 κατασκευαστές από 54 χώρες υπέβαλλαν 4.662 προϊόντα. Η κριτική επιτροπή, αξιολόγησε τα προϊόντα σύμφωνα με εννέα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού καινοτομίας, την σαφήνεια λειτουργίας, την ποιότητα και την βιωσιμότητα. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο Alto-Musiktheater στο Έσσεν την 1η Ιουλίου 2013.

Την κορυφαία διάκριση “Best of the Best” για το νέο Kia pro_cee’d και τρία ακόμη βραβεία “red dot” για τα cee’d, cee’d Sportswagon και Carens κέρδισε η σχεδιαστική ομάδα της Kia στην κατηγορία “Σχεδίαση Προϊόντος”. Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο βραβείο που κατακτά το Kia pro_cee’d μετά το βραβείο “iF Σχεδιασμού Προϊόντος” που είχε κερδίσει τον Νοέμβριο του 2012 πριν καν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του. Τα 4 νέα βραβεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό βραβείων της Kia στα 10 από το 2009, καθώς έχουν ήδη βραβευτεί και τα Soul, Venga, Optima, Rio και Picanto, με το Optima να έχει κατακτήσει και το βραβείο “Best of the Best”. Ο Peter Schreyer, Πρόεδρος και Αρχισχεδιαστής της Kia Motors Corporation, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Το γεγονός ότι τα πιο σημαντικά μας μοντέλα κέρδισαν φέτος 4 βραβεία είναι η καλύτερη αναγνώριση της δουλειάς των διεθνών ομάδων σχεδιασμού της Kia. Τα αυτοκίνητά μας διακρίνονται για πέντε συνεχόμενα χρόνια κάτι που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο σχετικά με την σχεδιαστική μας στρατηγική.»   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...